Viva Vox- un festival unic în peisajul cultural mondial

Cultură Educaţie

Viva vox „Academia de Muzică Gheorghe Dima” organizează la Cluj-Napoca, în perioada 5-15 mai, a doua ediție a „Festivalului Studențesc de Operă Viva Vox”. La ediția din acest an va exista o diversificare a activităților prin introducerea unor cursuri de măiestrie, dar și lărgirea canalelor de comunicare cu publicul.

Pe agenda ediției din 2010 se regăsesc:un spectacol de deschidere, 10 spectacole de operă ale formațiilor invitate, un spectacol coregrafic (producție Simona Noja), un spectacol de gală, mini-spectacole în locații alternative precum Mall-urile, 5 clase de măiestrie, o lansare de carte „Iubindu-l pe Spies-în memoriam” de Costin Popa și o licitație inedită.

Această nouă structură a festivalului presupune prezența unor mari personalități artistice ale momentului: Sissy Tamer, Viorica Cortez, Ionel Pantea, Simona Noja, Petre Sbârcea și Costin Popa, a declarat Francisc Fuchs, Director de program al Festivalului Viva Vox.

Prima ediție a acestui festival, desfășurată în perioada 10-17 mai 2009, a reunit participarea a șapte ansambluri din centrele universitare din România și un ansamblu din străinătate (Szeged,Ungaria), totalizând un număr de 226 participanți, studenți interpreți și cadre universitare. Evenimentul a întrunit aprecieri deosebite atât din partea criticilor, a mediului academic și de specialitate, cât și din partea publicului larg, al spectatorilor.

Astăzi a fost lansat și site-ul oficial al Festivalulului Studențesc “Viva Vox” prin care se va promova evenimentul.

Diana Ulici

Gina Vacariu

Raluca Zamisnicu
Foto: Alina Mihuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts