CFR CLUJ şi-a prezentat cele 3 achiziţii

Sport UBB Radio

CFR ClujClubul CFR Cluj i-a prezentat oficial, ieri, pe cei trei fotbalişti aduşi în prima parte a perioadei de transferuri.

Preşedintele Iuliu Mureşan a început conferinţa de presă prin a preciza faptul că cei trei jucători au fost căutaţi pentru posturile pe care echipa avea nevoie de întăriri.

Primul prezentat a fost nigerianul cu cetăţenie britanică, Kasalli Casal, despre care  preşedintele Mureşan a precizat că a fost remarcat încă de anul trecut, pentru tehnica şi viteza sa, şi monitorizat în mai multe meciuri. El vine de la Porthsmouth, anterior trecând prin şcoala de fotbal al unui alt club britanic, şi anume Fullham, şi va purta tricoul cu numărul 87.

Casal a spus că Liga I este un campionat puternic, şi că  despre CFR a auzit de la participarea şi evoluţiile în Champions League, de acum 2 ani. De asemenea el mai spus că nu crede că va avea probleme cu acomodarea, deoarece a mai jucat şi în Olanda.

A urmat Cristian Bud, despre care Iuliu Mureşan a declarat că a fost urmărit încă din Divizia B, şi s-a încercat transferarea lui chiar de atunci. Calităţile lui Cristi Bud sunt atitudinea lui pe teren, viteza, fizicul. El  a fost adus pentru a întări atacul şi va avea numărul 85 pe tricou. Jucătorul a declarat că nu îi este frică de competiţie şi că speră ca va înscrie în fiecare partidă.

Ultimul dintre cei prezentaţi a fost Nicolae Dică, fosta emblemă  a Stelei, despre care preşedintele a spus că este numărul 10, număr de pe tricoul său, de care echipa avea nevoie. Jucătorul a fost împrumutat de la Catania până în vară, cu opţiune de transfer.

Dică s-a arătat fericit că a revenit în ţară , mai ales la un club mare ca şi CFR-ul, cu care speră câştige Cupa României, trofeu care îi lipseşte, şi de asemenea campionatul, adică eventul. Fotbalistul a mai spus că îi este dor de cupele europene şi că ar fi extraordinar să ajungă din nou în Champions League alături de CFR.

Iuliu Mureşan a mai declarat că pentru Kone nu există încă o ofertă concretă, iar cea pentru Traore nu este mulţumitoare. În cazul lui Nuno Claro decizia finală se va lua joi, atunci cănd se va hotârî dacă portarul va ramâne în continuare la CFR sau va fi împrumutat sau transferat. În ceea ce-l priveşte pe Leao, acesta va pleca cu siguranţă, fie că va fi împrumatat în ţară, fie că-i va fi reziliat contractul şi se va transfera în Liga I sau în Portugalia.

Patronul echipei, Arpad Paskany, a vorbit despre evoluţia CFR-ului în tur, pe care a catalogat-o ca fiind una lipsită de concentrare în unele partide. Pentru retur formaţia lui Mandorlini va avea de disputat 20 de finale, 17 în campionat şi 3 în cupă, susţine Arpad Paskany.

În legătură cu acuzele aduse de Gigi Becali la adresa faptului că Mircea Sandu şi-a relansat  candidatura pentru preşedenţia Federeţiei Române de Fotbal la hotelul lui Arpad Paskany, acesta din urmă a susţinut că nu sţia nimic despre acest lucru pentru că în acel moment nu se afla în ţară: “Pe Mircea Sandu îl cunosc, dar ne-am întâlnit de puţine ori şi de fiecare dată i-am spus exact ceea ce cred în faţă.”.

Cristina Salvan

Foto: Thomas Câmpean (arhivă)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts