Victorie italienească pentru CFR Cluj la revenirea lui Dan Petrescu

UBB Radio

Campioana României, CFR Cluj a reușit o nouă victorie în campionat, 1-0 cu Astra Giurgiu, primul meci de la revenirea lui Dan Petrescu pe banca tehnică a clujenilor. Acesta a fost al șaselea succes consecutiv pentru CFR în toate competițiile.

Partida a început cu un moment controversat, atacantul Azdren Llullaku solicitând o lovitură de la 11 metri la puțin timp după începerea meciului. Prima ocazie notabilă au avut-o tot oaspeții, după o preluare ratată de mijlocașul campioanei, Bordeianu, care i-a oferit mingea „pe tavă” aceluiași Llullaku, care a tras modest de la distanță, fix pe centrul porții.

CFR-ul are o replică din partea extremei Ioniță (9), acesta a șutat din marginea careului în brațele portarului David Lazar. Au urmat câteva ocazii promițătoare ratate de Roșu (22), respectiv Omrani și Deac (45), pentru ca formațiile să intre la cabine cu scorul de 0-0, după o primă repriză slabă ca ritm de joc.

„Feroviarii” au ieșit mai motivați de la cabine și au pus presiune pe poarta Astrei, inițiativa fiind preluată de noul intrat Moutinho, care i-a centrat foarte bine lui Deac (49), iar acesta a trimis cu capul peste poartă. Replica nu s-a lăsat așteptată, Llullaku fiind din nou prezent la finalizare pentru giurgiuveni (50), șutul acestuia cu „interiorul” trecând puțin pe lângă stâlpul din stânga porții apărate de Arlauskis.

Golul a venit zece minute mai târziu, același Moutinho făcându-și simțită prezența în fața porții adverse, fundașii „astrali” respingând în primă fază șutul, pentru ca mai apoi Mihai Bordeianu (60) să trimită balonul în poarta apărată de Lazar.

Ultima parte a meciului a fost dominată teritorial de gazde, fără ocazii notabile. În urma acestui succes, CFR își consolidează poziția de lider al Ligii 1 după trei etape din play-off, având 7 puncte peste urmăritoarea Universitatea Craiova, pe terenul căreia se va deplasa etapa următoare. De cealaltă parte, Astra se menține pe poziția a cincea, fără niciun gol marcat în această parte a campionatului.

CFR Cluj (4-3-3): Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Deac, Bordeianu, Djokovic – Ioniță (Moutinho 46), Omrani (Bud 88), Păun (Costache 85). Antrenor: Dan Petrescu

Astra (4-4-2): Lazar – Belu-Iordache, Cestor (Erico 50), Crișan, Radunovic (Balaure 86) – Butean, Mrzljak, Romario, Gheorghe – Roșu (Biceanu 72), Llullaku. Antrenor: Costel Enache

Material realizat de Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts