Vicepreședintele CJ Cluj Radu Bica rămâne în arest preventiv

Din oraş

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Radu Bica rămâne în arest ca urmare a deciziei luată astăzi de judecători, precizează Mediafax.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a hotărât astăzi ca Radu Bica să rămână în arest preventiv, el fiind acuzat pentru luare de mită. Deși vicepreședintele Consiliului Județean a depus o contestație față de măsura preventivă, aceasta a fost respinsă de către judecători, fiind cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

Conform Mediafax, Radu Bica a declarat că datorită lui aproximativ 1000-1200 de clujeni vor avea în continuare locuri de muncă. Totodată el susține că împreună cu o echipă de specialiști s-ar fi ocupat de perfectarera unui contract cu firma Bosch, ca urmare a plecării Nokia de la Jucu.

Radu Bica a susținut de asemenea că dezbaterile pe perfectarea contractului privind fabrica de la Jucu au început în luna aprilie. În 7 noiembrie ar fi trebuit să aibă loc o ultimă întâlnire cu cei de la Bosch, de la care el a lipsit din cauza dosarului în care este arestat.

Procurorii DNA l-au reținut pe vicepreședintele Consiliului Județean Cluj în 31 octombrie fiind acuzat de luare de mită în urma unui flagrant delict. Radu Bica ar fi primit mită de la Aspazia Droniuc, pentru informaţii legate de licitaţia privind încheierea unui contract de mentenanţă la Cluj Arena.

_____________

Oana Alexa

Foto: ziarul21.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts