Vernisaj în spirit african la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Cultură Din oraş

Expoziţia „Spiritul Africii- ritual, tradiţie, simbol” – colecţia Daniel Homorodean este deschisă de astăzi, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Evenimentul reprezintă o “călătorie prin Africa, de la marginea de sud a Saharei, prin bazinul Nigerului, prin Coasta de Aur, prin Golful Guineei, pînă în junglele marelui Congo, cu ajutorul obiectelor din acele zone”, a declarat domnul Daniel Homorodean, în cadrul expoziției.

Din expoziţie fac parte măşti, statui, textile ale triburilor din Africa de Vest şi din Africa Centrală, obiecte adunate în cursul unor călătorii efectuate de Daniel Homorodean în ultimii trei ani. Expoziţia cuprinde totodată şi fotografii realizate de colecţionar în călătoriile amintite.

Exponatele prezente în expoziție sunt însoţite de fişe explicative, privind aria culturală, etnică şi religioasă pe care o ilustrează fiecare în parte.

Iubitorii de artă vor putea vizita această expoziție până pe data de 27 martie 2011. Orarul de vizitare va fi de marţi până duminică între orele 9-17.

_________________

Petruţa Munceleanu

Foto: italiaabc.it

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts