Vernisaj Foto: Art 4 Education

Cultură Eveniment

securedownload

Echipa „Hoinar de Cluj” organizează în perioada 13-14 Decembrie un vernisaj foto ce va avea ca scop principal strângerea de donaţii pentru ajutorarea unei familii nevoiaşe.

Evenimentul caritabil începând de la ora 19.30 va avea loc la Insomnia Cafe, pe str. Universităţii, nr. 2. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea să admire, să  cumpere sau să liciteze operele fotografice ce vor fi expuse. Vernisajul va aduce în faţa publicului o abordare fotografică diferită a oraşului Cluj-Napoca şi a împrejurimilor. Fotografiile expuse vor fi semnate de un fotograf şi foto-jurnalist din Bistriţa Năsăud, Saul Pop, administratorul paginei de Facebook “Hoinar de Cluj”, care încearcă să surprindă orașul de zi cu zi.

Evenimentul va fi organizat pentru a ajuta o familie cu doi copii din comuna Iara, judeţul Cluj ai cărei părinţi nu îşi permit să trimită fetele la şcoală. Fata cea mare este in clasa a 3-a și are rezultate bune la învăţătură. Organizatorul principal al vernisajului, Saul Pop a declarat:

„Am gândit tot acest proiect ca pe o modalitate de mulţumire. Deoarece eu şi fiecare membru al echipei la rândul lui a fost susţinut de diverşi oameni pentru a-şi continua studiile, acum vrem ca şi noi să facem la fel. Ne dorim să ne punem talentele, timpul şi energia în favoarea educaţiei. Dacă noi putem fi studenţi datorită eforturilor unor persoane dragi nouă, vrem să răsplătim aceste eforturi ajutând alţi copii în lupta lor spre o viaţă mai bună.”

 În cadrul celor două zile vor fi organizate concerte de muzică folk cu nume sonore din Cluj precum Michael Andrei Pelea, Cici Papoi, Rareș Jucan si Chiriac Elena- Mădălina. Evenimentul este organizat în parteneriat cu ONG-ul naţional „World Vision”, o organizaţie creștină care desfășoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă de dezvoltare comunitară punând in centrul activităţii bunăstarea copilului, şi cu Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca.

– Csibi Erika

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts