Comunicat de presă | Cluj Greeters

Din oraş

securedownload (1)

Global Greeters Network se extinde şi la Cluj! Conceptul de Greeteri s-a născut în 1992 şi a devenit foarte repede un succes pe toată planeta. După Bucureşti, Clujul se alătură pe harta celor de la GGN, pentru a opri impresiile greşite despre oraş, dar şi pentru a promova lucrurile frumoase care se întâmplă în acesta.

Cluj Greeters își propune să faciliteze interacțiunea dintre turiștii stăini și voluntari cu interese comune organizând vizite de câteva ore pentru grupuri de până la 6 persoane. Greeterii sunt voluntari care își iubesc orașul într-atât, încât sunt dornici să-i împărtășească secretele turiștilor, arătându-le localurile cu cea mai bună mâncare și cea mai cool atmosferă, viața de noapte, cultura urbană, oamenii primitori, parcurile răcoroase și străduțele mai puțin cunoscute. Acoperind astfel atât locurile binecunoscute de ghidurile despre oraş cât şi legendele care n-au ajuns în acestea, dar merită menţionate.

Greeterii își doresc să ofere experiențe inedite și pe placul tuturor: tinerilor veniți să descopere lumea, adulților dornici de o evadare din cotidian, familiilor cu copii care caută o oază de liniște, dar și seniorilor în căutare de noi aventuri.

Proiectul este o inițiativă informală și non-profit care vrea să le arate străinilor adevărata față a Clujului și oportunitățile pe care acesta le oferă. De multe ori turiștii se aleg doar cu ceea ce scrie în ghid, fără a avea posibilitatea să experimenteze Clujul autentic. De asemenea, oraşul are multe secrete pe care doar un om care trăieşte aici le cunoaşte, iar poveștile sunt cele pentru care orice turist merită să iubească Clujul.

Devino și tu un GREETER! Detaii și înscrieri pe site și facebook.

English part:

Cluj Greeters – an alternative way to discover the city!

Cluj is a city with a vibrant life, so if you want to enjoy a unique experience, to discover the authentic Bucharest, the unknown parts of it, request a Cluj Greeter, who will share his secrets about the city with you as your best friend!

Cluj Greeters will offer according to your preferences a personalized jaunt, show interesting places & urban culture, architecture, parks, shopping centers, less well known neighborhoods, present national culture, culinary and traditions of Romanians.

To request a greeter you have to fill a form on our website and then we’ll pair your group with a local volunteer according to your common interests for a 2-3 hours tour through Cluj.  With a greeter, you can experience more fun, love and craziness in Cluj! You’re not just a tourist. You’re a friend.

See & feel more. Start loving Cluj!

www.clujgreeters.ro / facebook Cluj Greeters

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts