Valentin Cuibus: “Nu am avut la Cluj nici un elev care a încercat să copieze.”

Educaţie

Inspectorul Şcolar General al judeţului Cluj, Valentin Cuibus, a anunţat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele în urma celor două competențe din cadrul examenului de Bacalaureat finalizate până în acest moment.
Săptămâna trecută au fost finalizate competențele lingvistice la Limba și Literatura Romană, unde au fost înscriși 4.464 dintre care 922 au avut proba recunoscută din anii trecuți, 4.430 au fost prezenți, iar 34 nu s-au prezentat. Dintre cei 4.430 de elevi, 1149 au primit calificativul de utilizator avansat, 2881 pe cel de utilizator experimentat iar 400 utilizator mediu.
La Limba și Literatura Maternă au fost înscriși 510 elevi dintre care 4 nu s-au prezentat. Au participat la examen 506 elevi, dintre care 460 la Limba Maghiară. 465 elevi au obținut calificativul utilizator experimentat, 40 utilizator avansat și unu utilizator mediu.
În ceea ce priveşte probele de competențe digitale care au început ieri, rezultatele vor fi afișate mâine seară sau cel mai probabil poimâine dimineață.
„E importat că nu am avut, la Cluj mă refer, nici un elev care să fie dat afară din concurs, nici un elev care a încercat să copieze, deci din acest punct de vedere au înțeles ceva. Totul s-a desfășurat ok în cele 59 de centre în care au avut loc probele de competențe” a declarat inspectorul ISJ Cluj Valentin Cuibus.
Tot în cursul acestei săptămâni va avea loc testele naționale. Luni se va desfăşura examenul pentru Limba și literatura Română, marți Limba și Literatura Maghiară sau Germană, iar miercuri Matematica. „Vor fi la dispoziție 126 de centre de desfășurare toate au camere de supraveghere în toate sălile, se va face înregistrare la ceea ce se întâmplă”,  a afirmat Valentin Cuibus.
____________
Mariana Revnic

Foto: agendadeiasi.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts