După trei decenii, un nou raliu – Transilvania Rally

Din oraş Sport

Campionatul Naţional de Raliuri, Transilvania Rally, se va desfăşura la Cluj, în perioada 21-23 iunie. Evenimentul va începe joi, 21 iunie, la ora 20.00, în Piaţa Unirii din centrul Clujului, unde vor fi prezentate echipajele și automobilele de concurs.

Următoarea zi va debuta cu proba „superspeciala Făget” care se va desfășura de la Pruniș până pe platoul dinaintea intrării în Salicea. Această probă mixtă va fi formată din două treceri, una va avea startul la ora 19.45, iar cealaltă va fi nocturnă, la lumina farurilor, cu startul la ora 22.05. Va fi organizată și o zonă pentru spectatori, cu spații de grătare și un ecran unde vor rula imagini din raliuri pentru a putea fi urmărită evoluția concurenților.

Între cele două treceri pe „Făget”, spectatorii sunt invitați în centrul orașului să urmărească o probă specială din programul Transilvania Rally, în care se va alerga pe circuitul stradal. Din fața catedralei Greco-Catolice de pe Bulevardul Eroilor, se va da startul vineri, la ora 19.52.

În a treia zi se vor desfășura „adevăratele” probe, Tarnița (de la Barajul Tarnita până în Mărișel) și Dangău (din Mănăstireni până în Căpușul Mic), dar și coborârea de la Dealu Negru la Călățele. Seara se încheie cu o probă super-specială, care va avea loc în parcarea Polus-Center, de la ora 18.25, unde se va desfășura și festivitatea de premiere în cadrul unui concert susținut de trupa „Sistem”.

În anul 1999, a fost organizat raliul „Timken 100” în paralel cu Raliul „Avram Iancu”, un eveniment de succes care a adunat mii de clujeni pe marginea probelor speciale. Din 2003 până în 2007, au fost organizate anual etape ale Campionatului Național de Raliuri, dar sub diferite denumiri: „Mobil 1 Rally”, în 2003 și în 2004 „Raliul Clujului Mobil 1” sau „Raliul Clujului Star Lubricants” din 2005 până în 2011. În anul 2007 și 2008 a revenit titulatura raliului „Avram Iancu”. Acum, echipa care a organizat etape ale raliului „Avram Iancu” în anii ’90, revine cu noul proiect numit „Transilvania Rally 2012.”

__________

Roxana Rânziș

Foto: transilvaniarally.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts