UNTOLD se implică în lupta cu virusul COVID-19

Din oraş UBB Radio

UNITED #BineÎmpreună este o inițiativă UNTOLD Nation, unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente din România dar și din Europa. Organizatorii festivalului se implică într-o campanie pentru a sprijini sistemul medical prin colectarea unor sume importante de bani.

În ciuda răspândirii noului coronavirus, pregătirile pentru cele două festivaluri UNTOLD și NEVERSEA continuă. Organizatorii anunță faptul că încearcă să rămână optimiști în ceea ce privește scenariul COVID-19 și speră că restricțiile în ceea ce privește distanțarea socială vor fi ridicate până la data festivalurilor.

Conform unui comunicat de presă adresat publicului, organizatorii transmit faptul că

“Trăim vremuri care ne încearcă, care ne provoacă și care ne fac să pierdem contactul cu viața noastră obișnuit de zi cu zi. Ne dăm seama însă cât de importante sunt lucrurile mici și simple pentru noi. Dar în aceste vremuri avem familia, prietenii, zâmbetele, muzica, speranța, ne avem unii pe alții și avem puterea să ne ajutăm și să ajutăm. Sănătatea și siguranța oamenilor este întotdeauna cea mai importantă. Cu acest gând în minte, pregătirile pentru cele două festivaluri UNTOLD și NEVERSEA continuă.”

Inițiativa UNITED #BineÎmpreună a început odată cu apariția primelor cazuri de COVID-19 din România, moment în care echipa UNTOLD s-a aflat în contact direct cu autoritățile naționale și locale. Pentru a putea înțelege și descoperi metode de a ajuta în cel mai eficient mod, aceștia au lucrat la un plan împreună cu instituțiile statului atât la nivel național cât și la nivel local (Cluj și Constanța).

Datorită evoluției rapide a cazurilor de la o zi la alta și a nevoilor imediate ale celor din prima linie, UNTOLD  a instituit un fond propriu de 100.000 de euro, din care s-au achiziționat diverse necesități, solicitate de autorități, urmând ca acel fond să crească odată cu alăturarea partenerilor comerciali ai inițiativei.

Printre acțiunile realizate prin această campanie se numără și transportul echipamentelor destinate construirii scenelor din cadrul festivalurilor, pentru ridicare spitalului mobil din Constanța; pentru spitalele din Cluj au donat peste 12.000 de teste și consumabile aferente achiziționate cu sprijinul financiar al Cognizat SoftVision și BT. De asemenea, au facilitat și achiziționarea unor nevoi punctuale precum măști chirurgicale, mănuși, dezinfectanți, pneuri/cauciucuri de rezervă pentru mașinile SMURD, etc.

“Pe lângă ajutorul material și logistic pe care îl oferă platforma UNITED #BineÎmpreună își propune să adune la un loc mesaje optimiste, inițiativele de bine și solidaritatea tuturor românilor.”, mai transmit organizatorii.

UNITED #BineÎmpreună unește cele mai importante companii românești și multinaționale, cele mai mari trusturi de presă din România, precum și o comunitate formată din lideri de opinie, artiști și influenceri. Printre partenerii campaniei se numără și Departamentul pentru Situații de Urgență, Fundația pentru SMURD, Ministerul Sănătății, Banca Transilvania, KISS FM, Kaufland, PRO TV și mulți alții.

UNITED #BineÎmpreună îi invită pe toți cei care doresc să se alăture inișiativei. Oricine crede că poate ajuta sau oricine are nevoie de ajutor în această perioada, se pot înscrie aici.

Sursa: ActualdeCluj

Bianca Barbat

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts