Noi cazuri de COVID-19 la Institutul Oncologic, 20 de persoane asimptomatice

Sănătate UBB Radio

În cadrul la Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, 20 de persoane au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19. Dintre aceștia, trei sunt cadre medicale, a informat, luni, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

“La Institutul Oncologic s-au testat în total 947 persoane până în prezent. S-au descoperit 20 de pozitivi asimptomatici, dintre care 3 cadre medicale (2 asistente medicale şi psihologul). Trebuie menţionat că toate kiturile de testare utilizate pentru aceste teste au fost achiziţionate din sponsorizări. Este în curs o anchetă epidemiologică sub coordonarea Direcţiei de Sănătate Publică”, a declarat Mircea Abrudean.

Vineri au fost depistate, 16 cazuri de pacienţi cu coronavirus, dintre care două cadre medicale, toţi asimptomatici. Directorul medical al IOCN susține că au fost respectate toate regulile de la începutul pandemiei.

„Am făcut riguros triajul impus, pe definiţia de caz. Am testat pacienţii care se încadrau în definiţia de caz şi personalul care se încadra în definiţia de caz.” Acesta a mai declarat că vor continua să testeze pacienții și personalul medical.

Sursa: Wikipedia

Octavia Cozma

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts