Universitatea Babeș-Bolyai, prima din România situată în topul 500+ din lume

Din oraş Educaţie

Logo si slogan P (Negru)

Universitatea Babeș-Bolyai este prima din România care a reușit performanța de a se afla în topul The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016. UBB este singura universitate din țară care se regăsește în intervalul 501-600, dintr-un total de 800 cele mai bune universități din lume.

În spatele UBB, pe pozițiile 601-800, se mai regăsesc și universitățile „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din Bucureși și Universitatea de Vest din Timișoara. Clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016 utilizează în analiză 13 criterii, iar cele mai importante sunt grupate în jurul a cinci indicatori principali:

  • calitatea procesului de predare (mediul de învățare);
  • cercetare (numărul și prestigiul publicațiilor);
  • citările (factorul de impact);
  • perspectiva internațională (personal, studenți și cercetare);
  • relația cu mediul de afaceri (transferul de cunoștințe).

Toate cele patru instituții de învățământ superior enumerate mai sus sunt membre ale Consorțiului Universitaria.

,,Cu toate că, uneori, apar critici la adresa acestor clasamente, ele sunt, însă, până la urmă, singurele care pot oferi o imagine asupra locului și rolului universităților în lume. Clasarea Universității Babeș-Bolyai în topul mondial al primelor 600 de universități, reprezintă un loc mai mult decât onorant, în acord cu eforturile pe care cadrele didactice și studenții le-au depus și le depun în activitatea didactică, de studiu, respectiv cercetare. De asemenea, sunt convins că, în viitor, aceste eforturi vor duce la o clasare și mai bună a universității noastre

a declarat Acad. Prof. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB, într-un comunicat transmis de către Direcția de Comunicare și PR a UBB.

 

– Alexandra Boierean 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts