Universitatea Babeș-Bolyai, prima din România într-un top cu peste 20.000 de universități din lume

UBB
Sursa fotografiei: www.news.ubbcluj.ro
Sursa fotografiei: www.news.ubbcluj.ro

Conform Ranking Web o Universities (Webometrics), un top ce cuprinde peste 20.000 de universități din întreaga lume, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca se situează pe locul 787 în lume, fiind astfel prima universitate din România cuprinsă în acest top.

Din țara noastră au fost analizate, în cadrul Ranking Web of Universities, un număr de 108 universități, fiind luați în considerare următorii indicatori:

  • impactul din mediul online (numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universității le primește de la terțe părți);
  • prezența online (poziția în motoarele de căutare și vizibilitatea globală pe internet);
  • deschiderea (numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate, conform Google);
  • excelența (calitatea articolelor științifice publicate în jurnale internaționale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu).

Topul Webometrics este realizat de către Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliul Superior pentru Cercetări Științifice din Spania. Universitățile din țara noastră au început să apară în acest top începând cu anul 2007, când printre primele incluse s-a numărat și Universitatea Babeș-Bolyai. În ediția curentă a ierarhizării (fiind realizate două, una în luna ianuarie și una în luna iulie), UBB Cluj-Napoca a rămas, pentru a doua ediție consecutiv, pe primul loc la nivel național. Detalii suplimentare despre acest clasament puteți afla accesând acest link.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei:

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts