Dragoș Pătraru a vorbit cu studenții despre starea și importanța presei

UBB Radio

IMG_2495Prezent la Cluj, Dragoș Pătraru, prezentatorul emisiunii ,,Starea Nației” a participat la o întâlnire cu studenții de la Departamentul de Jurnalism al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB. Acesta a vorbit despre presa de astăzi, dar și despre controversata situație de la Televiziunea Română.

Întrebat de ce presa de astăzi, atât cea locală, cât și cea națională înclină balanța spre cantitate, profit și nu spre calitate, uitând că printre funcțiile sale se află și aceea de a educa publicul, Dragos Pătraru a afirmat:

,,Principalul vinovat pentru presa de astăzi este ProTv. El l-a prezentat pe Becali ani de-a rândul până a ajuns în Parlamentul European. Și atunci, toată lumea a zis, hai să facem ca ProTV.”

De asemenea, acesta a mai punctat faptul că este foarte important ca studenții de la Jurnalism să nu rămână la stadiul de muncă teoretică în facultate, pentru că presa se face pe teren, iar locul într-o redacție îl dobândești numai după ce te-ai făcut indispensabil acolo. Nu a negat importanța școlii, însă a insistat pe nevoia acumulării de experiență practică:

,,Între un student la Jurnalism care se bazează doar pe nota 10 pe linie şi unul care a lucrat în presă încă din facultate, orice redactor-şef îl va alege pe cel care a lucrat.”

Despre situația în care se află TVR, prezentatorul a spus fără rețineri faptul că în televiziunea publică lucrurile s-ar putea schimba numai dacă oamenii ar fi dispuși să muncească cu adevărat, iar angajările s-ar face în funcție de meritele fiecăruia, nu în funcție de relațiile pe care le ai.

IMG_2476

– Alexandra Enășoaie, Loredana Bertișan / Foto: Loredana Bertișan

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts