Un startup românesc se numără printre semifinaliștii unui concurs dedicat companiilor ce propun soluții inovatoare pentru diminuarea impactului economic pe baza Covid-19

Economie UBB Radio

Startup-ul românesc „ QUESTO” se numără printre semifinaliștii provocării „Healing Solutions for Tourism – Innovation Challenge”, categoria „Healing for Prosperity”, anunță cei de la Organizația Mondială a Turismului (OMT) printr-un comunicatul de presă postat pe site-ul oficial al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

În perioada 25 martie – 15 aprilie 2020, cei de la Organizația Mondială a Turismului (OMT) au făcut un apel tuturor startup-urilor, dezvoltatorilor și antreprenorilor IT,

„pentru a propune soluții inovatoare, care ar putea contribui la diminuarea impactului pe care criza cauzată de izbucnirea SARS-Cov-2 îl are asupra sectorului turismului.”, potrivit sursei citate.

Prin apelul făcut de Organizației Mondiale a Turismului s-a vizat identificarea de soluții pentru trei categorii:

  • Vindecarea pentru oameni (Healing for People): soluții axate pe măsuri de siguranță, metode de igienizare și detectare timpurie, care sunt destinate părțillor interesate din turism și care, totodată, vor fi utilizate de turiști, angajați din turism și corporații;
  • Vindecarea pentru prosperitate (Healing for Prosperity): soluții axate pe aplicații digitale pentru turism și economie, gestionarea veniturilor și a investițiilor, dar și pentru alte domenii și activități care urmează să fie implementate în viitor, pe termen lung, pentru sectorul turismului;
  • Vindecarea pentru destinații (Healing for destinations): soluții axate pe tehnici de comunicare și gestionare a crizelor, mobilitate, re-branding pentru destinațiile turistice, de recăpătare a încrederii în călătorii, dar și a altor domenii conexe.

Aplicația propusă de către IT-iștii români cunoscută sub numele de „QUESTO”  este „un nou mod de a explora orașele, urmărind indicii și rezolvând puzzle-uri. Astfel, QUESTO ajută la descoperirea locurilor noi din întreaga lume, printr-o misiune care te teleportează în interiorul unei povești fictive în care ești personajul principal.”

Pe pagina oficială de Facebook a aplicației, utilizatorii pot viziona un videoclip creat special pentru a putea înțelege cum funcționează aplicația, pot afla noile update-uri făcute din cauza pandemiei, dar și  noul mod pe care aceștia îl pot folosi gratuit pentru o săptămână, și anume „Old Town Treasure of Bucharest”.

„Dacă n-ai reușit până acum să vezi pădurea Centrului Vechi de copacii turistici, acum e șansa ta, nu vei regreta. Doar surprize plăcute te-așteaptă, le meriți, le vei avea…”, spun creatorii QUESTO.

Aplicația este disponibilă atât pe Apple Store pentru utilizatorii de iOS, cât și pentru utilizatorii de android pe Magazin Play sau pot accesa site-ul oficial.

Sursa: Facebook Questo

Alesandra Nicoară

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts