Un secol într-o cutie de chibrituri

Eveniment

Expoziția „Un secol într-o cutie de chibrituri” a colecționarilor Dorotea Momir și Robertino Minculescu a fost vernisată astăzi la clădirea Casino din parcul Central. Colecția a fost expusă publicului prin intermediul coordonatorilor Ancuța Lăcrămioara Chiș și Ucu Bodiceanu.

Goethe spunea despre colecționari că sunt oameni fericiți. Dorotea Momir este din Timișoara și are cea mai impresionantă colecție de cutii de chibrituri din Europa, undeva la 10.000 de exemplare”, a declarat Ucu Bodiceanu.

Cutiile de chibrituri erau folosite pentru a face propagandă și pentru a transmite informații publicului, ele fiind unul dintre singurele mijloace de comunicare la îndemâna oricui.

Și domnul Minculescu a moștenit colecția de la tatăl lui care lucra la fabrica de chibrituri Filaret, din București. Dar cum fabrica s-a desființat, a rămas doar colecția. Plus că le are pe cele interbelice, care sunt foarte deosebite, cu familia regală. Cea mai veche cutie din expoziție este din 1920”, a adăugat Ancuța Chiș.

Expoziția va putea fi vizitat până în data de 2 decembrie între orele 10- 20.

______

Mariana Revnic

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts