Un nou tip de dezinfectant eficient împotriva COVID-19

Sănătate UBB Radio

Cercetătorii Universității Politehnica din București au inventat un nou tip de dezinfectant, cu un impact redus asupra mediului, eficient împotriva virusului SARS-CoV-2.

Rectorul Universității Politehnica din București (UPB), Mihnea Costoiu, a anunțat astăzi, 27 martie, printr-o postare pe pagina sa de Facebook că noua invenție a cercetătorilor ”poate fi produsă rapid în cantități mari și are un impact redus asupra mediului”, comparativ cu alte produse comerciale din aceeași gamă. Soluția dezinfectantă a fost dezvoltată în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Marine Research și Biotehnos București și se bazează pe produsul BLUE, (detalii despre acest produs).

O astfel de inovație în domeniul farmaceutic ar putea reduce drastic numărul cazurilor de dermatită atopică cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane, o afecțiune cutanată inflamatorie provocată și de substanțele iritante din produsele antibacteriene utilizate în mod excesiv în contextul pandemiei de Coronavirus. Postarea a stârnit un val de comentarii în care oamenii adresează cuvinte de laudă echipei de cercetători.

Rectorul Universității adresează mulțumiri colaboratorilor prin postarea de pe pagina sa de Facebook:

“Transmit mulțumiri echipei din cadrul Facultății de Chimie Aplicată şi Ştiința Materialelor, care a creat acest produs inovator, pentru că demonstrează, încă o dată, că UPB este o instituție inovatoare dedicată societății.”

Acesta mai transmite felicitări echipei formată din: Prof. dr. ing. Daniela Simina Ştefan, Conf. Dr. ing. Daniela Istrati, Conf. dr. ing. Adina Ionuța Gavrilă, Conf. dr. ing. Ioana Lacătuşu, Conf. dr. ing. Matei Raicopol, As. Ioana Asofiei, tehn. Doina Bărbascu, tehn. Lidia Baciu, tehn. Camelia Curteanu.

Sursa: Regina Maria, Costoiu Mihnea

Denisa Ardelean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts