Un nou șef la SRI

Politic

hellvig

Maine, Eduard Hellvig va afla dacă va fi sau nu noul șef al SRI-ului, după ce președintele României, Klaus Iohannis l-a propus pe acesta la candidatura SRI-ului. Mai mult decât atât, partidele sunt de acord cu decizia luată de Klaus Iohannis, după ce George Maior si-a dat demisia în  data de 27 ianuarie.

“În ultimele săptămâni, datorită unor evoluţii din viaţa politică, SRI a fost de foarte multe ori în atenţia publicului. Am considerat că în această perioadă este nevoie de o echipă completă pentru a instaura calmul acolo.Am semnat scrisoarea către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi l-am propus pe domnul Eduard Hellvig pentru funcţia e director al SRI”, a precizat Iohannis.

În favoarea lui Eduard Hellvig s-au pronunțat 289 de parlamentari din cei 526. Partidele care și-au exercitat votul sunt PNL, UDMR, UNPR și PC. Există două partide  care consideră că Hellving nu este apt de  șefia de la SRI sunt cei din cadrul partidului PMP cu 6 parlamentari și PLR cu 24 de parlamentari.

– Larisa Bîldea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts