Un militar român a decedat, după ce a fost rănit anul trecut

Social

Un militar român a decedat, miercuri dimineaţa, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti. Tânărul a fost grav rănit anul trecut în Afganistan ,conform unui comunicat remis de Ministerul Apărării Naţionale.

Plutonierul Ion-Lucian Leuştean, internat în coma la secţia de terapie intensivă nu a mai putut fi salvat.

Militarul, în vârstă de 25 de ani, a fost grav rănit în 7 septembrie 2011, în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat, în  timp ce executa cercetarea terestră a unui obiectiv în provincia Zabul.

După ce i s-a acordat primul ajutor acesta a fost dus de urgenţă cu un elicopter la spitalul militar din Baza Lagman.

Pentru un tratament de specialitate  militarul a fost internat la Spitalul militar american din Landstuhl în data de 8 septembrie, fiind transferat ulterior în România la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, find diagnosticat cu multiple traumatisme interne şi cranio-cerebrale.

Ion-Lucian Leuştean a beneficiat pe parcursul perioadei de internare  în cadrul secţiei de terapie intensive, de monitorizare permanentă şi de tratament complex însă în ciuda eforturilor depuse de medici tânărul a murit în urma unui stop cardio-respirtor.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, l-a avansat la gradul de sublocotenent post-mortem pe Ion-Lucian Leuştean.

Miercuri, la ora 15:00 vor fi organizate ceremonii militare şi religioase pentru Ion-Lucian Leuştean în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional.

______________

Ionela Romaniuc

Foto: mapn.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts