Un clujean a străbătut patru continente cu autostopul

Social

timotei rad

Timotei Rad, un clujean pasionat de aventură, a călătorit timp de trei ani cu autostopul și a străbătut 230.000 km pe patru continente.

Aventura lui Timotei a început în 2012 când căuta informații pentru a-și elabora lucrarea de licență, fiind pe atunci student la Facultatea de Geografie din cadrul UBB Cluj-Napoca.

Prima lui călătorie a fost în 4 mai 2012 spre Paris, cu doar 90 de euro în buzunar. Acesta și-a propus să nu cheltuiască niciun ban pe transport, însă adevărata aventură a început în 2013 când a plecat spre est, spre Rusia și Siberia, cu doar 70 de euro. A avut parte de numeroase aventuri în periplul său unde a fost luat la ocazie chiar de mașina poliției, în Columbia și Chile, o ambulanță în Ucraina, un camion al armatei rusești și o mașină a jandarmeriei franceze. Pe măsură ce înainta în călătoria sa, acesta posta pe blogul personal, ținea legătura cu prietenii săi pe rețelele de socializare și a reușit să strângă 10.000 de euro, banii reprezentând donații pentru a-și îndeplini visul.

„În total, în trei ani, cu autostopul, am străbătut 229.790 de kilometri, dintre care 153.385 de kilometri în afara României. Am văzut zeci de țări de pe patru continente – Europa, Asia, Africa și America de Sud” a declarat pentru Mediafax.

Bianca Văsuț / Sursa foto: www.digi24.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts