Un cămin nou pentru studenţii UBB

Eveniment Social

Universitatea Babeş-Bolyai a inaugurat astăzi cel de-al doilea cămin aflat în cadrul campusului Facultăţii de Ştiinţe Economice Universitatea Babeş-Bolyai a inaugurat astăzi cel de-al doilea cămin aflat în cadrul campusului Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilorşi Gestiunea Afacerilor.

Acesta este denumit Economica 2, are 11 etaje cu o capacitate de 530 de locuri în cele 176 de camere. In fiecare cameră pot fi cazaţi câte 3 studenţi.

“Economica 2 face parte dintr-un proiect care a fost lansat în anul ’96, proiectul de a crea 4 mari cămine, 3 sunt gata. Acesta este al treilea ca dimensiune după Universitas, după Economica 1 urmând ca şirul să se încheie cu Sportul 21. Dacă Economica 2 e mai sus decât Economica 1, Sportul 21 va depăşi totul, dar asta vom vedea în 2 ani” a declarat rectorul UBB, Andrei Marga.

Căminul are ca facilităţi telefon, frigider şi internet, iar studenţii vor plăti aproximativ 150 de ron pentru cazare. Suma necesară construirii unui astfel de cămin a fost de 339 de miliarde de lei vechi, echivalentul a circa 8 mil de euro.

Studenţii care vor beneficia de aceste locuri vor fi majoritatea de la FSEGA. Restul locurilor vor fi ocupate de studenţii altor facultăţi în funcţie de criteriile de repartizare în vigoare.

Simona Sauca

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts