Jandarmeria Ardeleană a împlinit 90 de ani

Din oraş Eveniment

Jandarmii ardeleni au sărbătorit, astăzi, 90 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Ardelene, la Casa de Cultură a Studenţilor.Jandarmii ardeleni au sărbătorit, astăzi, 90 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Ardelene, la Casa de Cultură a Studenţilor

În cadrul festivităţii, a avut loc o expoziţie de armament şi uniforme vechi dar şi a echipamentului actual din dotare.

“Acest echipament dateaza de la 1870,1872 si 1893.Printre armele care sunt expuse sunt 3 arme model 1882 si model 1892”, a declarat ofiţerul de relaţii publice, sublocotenent George Horincar.

De asemenea, a avut loc lansarea de carte a generalului de brigadă în rezervă, Vasile Mihalache, intitulată “Jandarmeria la răspântii sociale 1944-1990”. “Aceasta carte tratează jandarmeria de la 23 august 1944 până în decembrie ’89. Ea, iniţial, are 3 volume: volumul 1 şi 2 îl lansăm azi la Cluj, iar volumul 3 se va lansa în decembrie 2009 şi tratează evenimentele din ’89 explică autorul cărţii, Vasile Mihalache.

În cadrul evenimentului au participat primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şefii instituţiilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor precum şi foste cadre ale Jandarmeriei Clujene. 

Simona Sauca

Foto: Daniel Botei

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts