Umana Reyer Venezia adjudecă FIBA Europe Cup, obținând primul titlu pe plan european

Sport

Finala italiană din FIBA Europe Cup, dintre Umana Reyer Venezia și Sidigas Scandone Avellino, disputată miercuri seara, a fost câștigată de Venezia, cu 81-79 (15-13, 26-19, 22-29, 18-18). În urma acestui succes, Umana Venezia a pus mâna pe trofeu, fiind mai bună la ”general”, 158-148.

Având de apărat un avantaj de opt puncte câștigat în partida tur de la Avellino, Umana Reyer Venezia a reușit să păstreze diferența de puncte necesară, intrând la pauza mare cu un avantaj de nouă puncte, 41-32.

Deși a câștigat sfertul trei, reușind să revină în meci pentru ultimele 10 minute ale finalei, punctele marcate de jucătorii echipei Sidigas Avellino n-au fost de ajuns pentru a schimba în favoarea lor soarta partidei.

Principalii marcatori ai formației din Venezia au fost Haynes și Peric, cu câte 16 puncte, Peric având un procentaj de 60% la nivelul aruncărilor (6 coșuri marcate din 10 aruncări), respectiv Daye, cu 15 puncte.

Pentru Avellino au ieșit în evidență Rich (32 de puncte), Fesenko (21 de puncte, 15 recuperări și 90% procentaj la nivelul aruncărilor de două puncte) și D’Ercole, cu 8 puncte.

Umana Reyer Venezia a obținut primul trofeu pe plan european din istoria clubului, prin câștigarea FIBA Europe Cup. Cele mai importante realizări ale echipei fuseseră locul 4 în Basketball Champions League, în sezonul 2016-2017, respectiv titlul de vicecampioană a FIBA Korać Cup, în sezonul 1980-1981.

– Krisztian Bucsi / Sursa fotografiei: www.fiba.basketball

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts