“Ultima fotografie”- un omagiu adus fotografiei şi fotografilor

Cultură Eveniment

Scriitorul Bogdan Hrib și-a prezentat romanul “Ultima fotografie”, aseară de la ora 18:00, la librăria Book Corner. Titlul a fost denumit astfel deoarece reprezintă ultima fotografie făcută de personajul principal în portul din Cape Town, locul unde se desfăşoară acţiunea romanului.
“Am un mod de a scrie mai tehnic. Nu am scris despre locuri pe care nu le-am văzut, sau despre locuri din care nu am informaţie la prima mână, o informaţie subiectivă, nu atât ghidul cât şi oameni care au fost acolo şi care pot să îmi transmită anumite stări”, a dezvăluit scriitorul Bogdan Hrib.
“Romanul lui Bogdan Hrib aduce un element de noutate editorială, este pe unul dintre primele locuri în materie de vânzări. Avem un autor în afirmare crescândă în acest moment. Bogdan Hrib este un om al filmului şi un scriitor inteligent. Mulţi scriitori sunt talentaţi şi înzestraţi, dar nu neapărat inteligenţi, unii au acest dar al imaginării, alţii sunt stilişti. El ştie foarte bine ce impact are imaginea. Chiar şi literară fiind, imaginea are un impact superior la categorii mai ample şi diverse de public, superior în raport cu o proză conceptuală, o proză care luminează idei şi respinge lumea care nu are timp şi este plictisită de abstracţiuni sau de consideraţii mai savante. Eu mărturisesc a fi un iubitor de cărţi frumoase şi aceasta este o carte frumoasă”, a susţinut criticul literar Ovidiu Pecican.
Bogdan Hrib este jurnalist, fotojurnalist şi editor. Cartea sa este publicată la editura Cartea Românească şi poate fi achiziţionată la preţul de 25 de lei.
___________
Mariana Revnic

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts