UE a lansat planul de acțiune pentru protejarea resurselor de apă

UE

Comisia Europeană a lansat un plan de acțiune pentru protejarea resurselor de apă din Europa. „Este necesar un echilibru durabil între cererea și oferta de apă, luând în considerare nevoile populației și pe cele ale ecosistemelor naturale pe care se bazează aceasta.”, afirmă Janez Potočnik, comisarul pentru mediu.
Se dorește intensificarea activității axate pe măsuri împotriva poluării apei, captarea apei pentru agricultură, producția de electricitate, utilizarea terenurilor și efectele schimbărilor climatice. Prevederile acțiunii  propun statelor membre instrumente care să îmbunătățească gospodărirea apei la nivel național și regional și la nivelul bazinelor hidrografice.
 Planul de acțiune este suținut de un parteneriat european pentru inovare în domeniul apei lansat în mai 2012 și se va realiza pe o perioadă lungă de timp.
Cadrul juridic pentru protejarea, restabilirea purității apei și garantarea utilizării acesteia pe termen lung a fost obținut în anul 2000. Obiectivul general este de a readuce apele la o stare sănătoasă până în 2015.
_______
Ioana Gale

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts