UBB și Centrul de Consiliere STUDENT EXPERT organizează un webinar pentru gestionarea anxietății privind sesiunea online

UBB UBB Radio

Universitatea „Babeș-Bolyai”, în parteneriat cu Centrul de Consiliere STUDENT EXPERT, organizează un webinar destinat studenților care doresc să învețe cum să gestioneze anxietatea și să facă față provocărilor pe care perioada sesiunii le aduce.

În cadrul webinarului, studenții vor putea învăta cum să adopte o atitudine mentală sănătoasă, care le poate crește șansele de a obține rezultatele dorite,

într-o perioadă care poate părea dificilă din cauza presiunii pe care volumului crescut de informație o exercită asupra lor.

Dr. Daniela Dumulescu, plisholog în cadrul Centrului de Consiliere STUDENT EXPERT, declară:

„Prin intermediul acestui webinar ne dorim să venim în sprijinul studenților în prag de sesiune prin abordarea temerilor asociate acesteia. Webinarul este construit astfel încât să ofere câteva tehnici specifice de reducere a anxientății de evaluare și de performanță, având totodată o secțiune interactivă în care participanților li se va răspunde la întrebări specifice relaționate cu tema. Vom exersa câteva tehnici cognitive și comportamentale de reducere a anxietății și vom încerca să vedem care sunt cele mai eficiente în funcție de temerea specifică pe care fiecare participant o identifică.”

De asemenea, studenții pot fi expuși unui nivel ridicat de stres din cauza noii modalități de examninare online, implementată ca urmare a restricțiilor impuse cu scopul de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Webinarul se va desfășura în data de 27 mai 2020, ora 17:00. Pentru a se putea înscrie, studenții trebuie să completeze un formular, pe care îl pot accesa aici:

Sursa: Pexels

Denisa Ardelean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts