UBB şi-a prezentat obiectivele pe anul 2010

Educaţie UBB

Politica excelenţei la Universitatea “Babeş-Bolyai”, investiţiile şi admiterea pentru anul 2010, sunt problemele discutate astăzi de rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, prof. univ. dr. Andrei Marga, cu ocazia unei conferinţe organizate în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

În ceea ce priveşte politica excelenţei, rectorul Andrei Marga a ţinut să precizeze că trebuie schimbată în primul rând politica naţională, care confundă excelenţa cu ceva care este doar foarte bun. Potrivit acestuia, politica excelenţei face referire la cercetarea în domeniul ştiinţific, publicarea unor cercetării, realizarea unei performanţe într-un anumit domeniu, activităţi recunoscute la nivel internaţional.

În ceea ce privesc investiţiile, în acest an se va miza în primul rând, pe modernizarea unor clădiri deja existente, dar şi pe construcţia unor noi edificii. În urma acestei decizii, Facultatea de Geografie va fi primi o clădire în extensie, clădirea Facultăţii de Matematică-Informatică va fi renovată,  o nouă Casă de Cultură va fi construită în zona Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, iar 2 noi cămine vor fi ridicate, este vorba despre, Economica III şi “Flavia Rusu”.

De asemenea, rectorul Andrei Marga doreşte să atragă un număr cât mai mare de  studenţi străini, lucru posibil doar prin construirea mai multor cămine, prin creşterea competivităţii şi deplasarea interesului pe calitatea programelor de studii. La ora actuală, România are o rată mică de atragere a studenţilor din exteriorul ţării.

____

Daniela Bolog

Foto: Thomas Câmpean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts