UBB organizează o competiție de criptografie pentru pasionații domeniului

Din oraş Eveniment

Cryptochallenge-UBB-2016-11-723x1024

Competiția se intitulează Crypthochallenge UBB 2016 și este organizată de către Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UBB.

Concursul se desfășoară online, înscrierile începând de vineri, 22 Ianuarie 2016, pe site-ul competiției, iar acesta este destinat tuturor celor care sunt pasionați de criptografie, cu precădere elevilor și studenților. Evenimentul reprezintă o provocare și, totodată, o invitație adresată inteligenței, capacității de inovare și gândirii neconvenţionale. Competiția este organizată pe mai multe niveluri, accesul la nivelul următor fiind condiționat de rezolvarea problemei de pe nivelul curent.

Criptografia este atât o știință, cât și o artă. Metodele de ascundere a mesajelor, dar și cele de detectare a secretelor ascunse într-un mesaj au acompaniat dezvoltarea civilizației umane de la bun început. Lumea modernă, a cărei dezvoltare depinde de comunicațiile digitale, se bazează într-o măsură, adeseori, nebănuită pe diferite tehnici de criptare.

Acest evenimentul se desfășoară în cadrul activităților prijeluite de aniversarea jubileului “20 de ani de studii în limba germană la UBB”.

Universitatea Babeș-Bolyai și Facultatea de Matematică și Informatică își propun, prin organizarea competiției Crypthochallenge UBB 2016 să stimuleze interesul elevilor și al studenților față de această artă modernă a ascunderii informațiilor și să identifice persoane care dovedesc un real talent în această direcție.

Sonia-Alexandra Ichim / Sursa foto: http://news.ubbcluj.ro/

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts