UBB Fest – cea mai mare provocare pentru studenți

Din oraş UBB Radio

11301330_754444691340527_1003027771_n

În perioada 11-17 mai s-a desfășurat Festivalul Universității ,,Babeș-Bolyai”, care a însemnat artă, cultură, spirit creativ, inițiativă, curaj și determinare. 

Festivalul a  cuprins o paletă vastă de activițăți culturale și sportive, astfel UBB Fest  a fost divizat în UBB Fest Cultural și UBB Fest Sport. Organizat de OSUBB, festivalul  a oferit tuturor participanților seri culturale și competiții sportive.

,,Festivalul UBB este la a  doua ediție, noi ne dorim să rămână o tradiție. Festivalul își propune să ofere un cadru propice, astfel încât studenții universității să își dezvolte sau demonstreze abilități creative și artistice. Evenimentul s-a dezvoltat de la an la an prin amploarea și diversitatea evenimentelor, anul acesta a existat chiar și o zi dedicată exclusiv studenților din Campusul Studențesc Hașdeu, o  zi dedicată campusului”

a declarat Oana Onicaș, președinte OSUBB.

11297775_754444661340530_2070472842_n

UBB Fest Cultural a inclus Seara filmelor românești și Slam Poetry, Seara filmelor de Oscar, Ziua Campusului Hașdeu, Seara de scurt metraje și animații, Expoziție foto, Treasure hunt, dar și work-shop-uri de teatru și improvizație, leadership, pictură pe apă.

,,Ediția de anul acesta diferă prin faptul că în program sunt work-shop-uri de educație non-formală  și obținerea abilităților de cunoaștere, asimilare și dezvoltare personală. Sâmbătă am reușit să obținem un record Bookselfie,  ceea ce înseamnă că festivalul și-a îndeplinit obiectivele”

a declarat în cadrul emisiunii Matinal Diminențial, UBB Radio Online, Raisa Pereț, coordonator UBBFest Cultural/ Imagine și PR.

,,Festivalul în sine a fost un success, am reușit să particip doar la câteva dintre atelierele referitoare la partea culturală, însă la competițiile sportive am fost prezent, fiindcă OSUT a fost parte a acestui festival, iar prezența noastră, a studenților UTCN era necesară. Susțin festivalul și așteptăm ediția a treia.”

a spus Iulian Istrati, student al Universității Tehnice Cluj-Napoca.

UBB Fest Sport  a provocat amatorii de baschet, handball, tenis cu piciorul, tenis de câmp, volei, wall-climbing, cso-cso să-și demonstreze abilitățile sportive, organizând adevărate competiții pentru obținerea trofeului.

,,Ne-a bucrat numărul mare de participanți înscriși, mobilizând toată echipa, am promovat evenimentele UBBFest atât online, cât și offline. Doritorii s-au înscris la atelierele dorite în baza unor formulare, iar feedback-ul primit în urma participării la festival ne-a confirmat scopul și obiectivele UBBFest”

a afirmat Diana Zoicaș, coordonator UBBFest Cultural/ Imagine și PR în cadrul aceleași emisuni.

,,Un alt aspect al festivalului este promovarea culturii, pe de altă parte, latura sportivă a proiectului a ajuns anul acesta la un nivel ridicat, având mulți studenți participanti, foști campioni naționali la diferite categorii de sport”

a mai declarat Oana.

UBB Fest 2015 este a doua ediție a festivalului UBB, organizat de  OSUBB, organizație non-profit,  singura organizație din Universitate care are contact cu studenții din toate facultățile din UBB, atât prin deschiderea oferită de accesul necondiționat în facultățile din UBB, cât și prin rețeaua proprie de comunicare cu acești studenți, prin mediul online și al voluntarilor proveniți din toate facultățile din UBB.

– Doina Stînă / Sursa fotografiilor: UBB Fest 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts