UBB Cluj, prima universitate din România și în Top 500 universități din lume

UBB

Universitatea Babeş-Bolyai se situează în intervalul 401-500 în topul mondial, la domeniul Life Sciences, arată cel mai recent clasament britanic – World Universities Ranking-Times Higher Education/WUR-THE, dat publicității miercuri, 8 noiembrie 2017.

Universitatea Babeş-Bolyai și Universitatea din București sunt singurele instituţii de învăţământ superior din România incluse în acest clasament, în lume fiind aproximativ 27.000 de universități.

Noul clasament vine ca o confirmare a direcţiei pe care Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi-a asumat-o, aceea a excelenţei în cercetare, în actul didactic, în serviciile către comunitate și relaţia cu studenţii, cu alte cuvinte în tot ceea ce face. (…) Aceasta în condiţiile în care concurăm cu universităţi al căror buget este de 10 ori mai mare decât al Universităţii Babeş-Bolyai.

afirmă Daniel David, prorectorul UBB responsabil de cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice.

UBB se află pe prima poziţie la nivel naţional, încadrându-se în intervalul 601-800 la nivel mondial, în ceea ce priveşte clasamentul global World Universities Ranking-Times Higher Education/WUR-THE, dat publicității în vara acestui an.

Patru universități din România sunt situate pe poziţiile 801-1000 în acelaşi clasament:  Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași și Universitatea din București.

 

The Times Higher Education World University Rankings cuprinde topul celor 1000 de universități din lume. Performanța la nivel universitar este determinată de activitate intensă în toate misiunile: predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale. Se folosesc 13 indicatori de performanță atent calibrați pentru a oferi cele mai cuprinzătoare și echilibrate comparații, de încredere pentru studenți, cadre universitare, lideri universitari, industrie și guverne.

Mai multe informații referitoare la clasament se pot vizualiza, accesând www.timeshighereducation.com.

– Mădălina Pîrlog / Sursa fotografii: news.ubbcluj.ro și timeshighereducation

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts