UBB a inaugurat Institutul de Tehnologie

Educaţie UBB

otilia-chis

Universitatea „Babeş-Bolyai” a inaugurat astăzi Institutul de Tehnologie. Acesta a fost înfiinţat în anul 2008 şi reuneşte cercetători, cadre didactice şi tehnicieni din cadrul UBB. Valoarea investiţiei se ridică la 875.000 €.

“În acest moment, primul proiect pe care l-am declanşat în cadrul Institutului este legat de o linie de sinteză chimică organică, o staţie pilot, experimentală. O să sprijinim, în măsura posibilităţilor, brevetarea rezultatelor şi transferul tehnologic. Ne orientăm către cererea de piaţă. Este o alternativă pe care am găsit-o pentru a atenua criza financiară. Încercăm să facem singuri rost de bani”, a declarat directorul Institutului de Tehnologie, conferenţiar universitar dr. Cristina Dobrotă.

Activitatea Insitutului de Tehnologie este organizată în nouă departamente de cercetare, cu posibilităţi de aplicare tehnologică a studiilor în unităţile proprii sau în parteneriat cu agenţi economici. Cercetările efectuate în cadrul instituţiei oferă condiţii optime pentru derularea stagiilor de cercetare la nivel de licenţă, master, dar şi doctorat.

Alina Radulov

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts