Salvaţi Canalul Morii!

Din oraş UBB Radio

Elevii Grupului Şcolar de Chimie Industrială încearcă să salveze Canalul MoriiElevii Grupului Şcolar de Chimie Industriala “Terapia” au ieşit astăzi în stradă pentru a susţine campania “Hai să ne întâlnim pe Canalul Morii”, iniţiată chiar de ei.

Scopul campaniei este modernizarea Canalului Morii şi transformarea zonei dintre strada Regele Ferdinand şi piaţa Mihai Viteazu într-o zonă pietonală de atracţie turistică.

Ionel Cont, directorul Grupului Şcolar de Chimie Industrială a declarat că “elevii au lansat acest proiect pornind de la realitatea clară şi crudă pe care o vedem. În colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, alte şcoli şi Agenţia de Protecţie a Mediului şi Direcţia Apelor Române am pornit acest parteneriat care se vrea în primul rând un semnal de alarmă şi o soluţie viabilă în viitor.”

Conform lui Cont, o primă realizare ar fi creşterea debitului apei din canal. Pentru aceasta, anul curent sunt prevăzute fonduri care să rezolve problema din cartierul Grigorescu de la baraj, printr-un sistem de pompare care să asigure un debit constant tot timpul.

Prin această campanie iniţiatorii îşi doresc reamenajarea Canalului Morii, aflat într-o avansată stare de degradare, care străbate centrul istoric al orasului Cluj Napoca.

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts