UBB a decis că examenele de admitere și de finalizare a studiilor se vor susține online pe fondul pandemiei COVID-19

UBB UBB Radio

Universitatea ,,Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a hotărât ca viitorii studenți, dar și absolvenții să susțină online examenele de admitere și de finalizarea studiior de licență și master. Decizia a fost adoptată joi, 16 aprilie 2020, de către Senatul UBB.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, afirmă că aceste măsuri au fost luate în beneficiul studenților, pentru a le afecta cât mai puțin traseul profesional și emoțional:

,,Am încercat să venim în întâmpinarea nevoilor candidaților și ale studenților noștri în această perioadă cu totul specială pe care o traversăm și să stabilim niște proceduri alternative care să îi ajute să își continue traseul educațional și profesional, fără a le afecta planurile de viață.”

UBB a decis ca admiterea la nivel licență să se desfășoare după un calendar nou, în funcție de perioada în care se vor finaliza activităţile anului terminal din învăţământul liceal și susținerea examenului de Bacalaureat. În ceea ce privește privește sesiunile de admitere la masterat și la doctorat, acestea se vor desfășura conform calendarului inițial.

Candidații se vor înscrie exclusiv online, fiind responsabili de transmiterea corectă a tuturor documentelor și de autenticitatea acestora. Fiecare facultate sau școală doctorală va comunica modul în care sunt examinate documentele, iar confirmarea locului se va face tot online, prin semnarea și trimiterea contractului de studii candidatului. Documentele originale vor fi prezentate la începutul anului universitar.

Candidatul își poate pierde locul obținut prin concurs în cazul în care nu încarcă pe platformă documentele, respectiv nu le prezintă în format fizic la termenele solicitate.

Examenele de finalizare a studiilor de licență și master vor fi susținute conform perioadei stabilite inițial. Probele de evaluare a cunoștințelor, precum și prezentarea lucrărilor de licență sau disertație se vor desfășura online, în timp real. Astfel, prin intermediul unei platforme care permite dialogul și înregistrarea audio-video, lucrările vor fi prezentate comisiei de examen.

Sursa: UBB

Sonia Lujerdean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts