„U” Cluj – Gloria Buzău 26-16 (9-8): Ardelenii obțin prima victorie după cinci meciuri de secetă

Sport

Rugbiștii de la Universitatea Cluj-Napoca s-au impus sâmbătă dimineața cu scorul de 26-16 în fața Gloriei Buzău, după ce timp de mai bine de 50 de minute au tremurat pentru victorie.

Tabela era modificată pentru prima oară abia după 10 minute de joc, când clujenii au fructificat o lovitură de pedeapsă, pentru ca după un sfert de oră să o transforme și pe a două (6-0).

Buzoienii au început să forțeze și astfel au punctat și ei pentru prima dată (6-3), trecând chiar în avantaj peste puțin timp, după ce au reușit primul eseu al meciului (6-8).

Gloria Buzău nu a rezistat nici 10 minute în avantaj, cei de la „U” ieșind la atac și punctând de trei puncte, stabilind, astfel, și scorul pauzei, 9-8.

Repriza secundă a început cu un fault dur al decarului clujean, Ovidiu Melniciuc, care a rezultat într-o lovitură de pedeapsă pentru oaspeți, cu ajutorul căreia au trecut din nou în avantaj (9-11). Cu 25 de minute rămase din joc, universitarii au reușit și ei primul eseu, pe care l-au și transformat, luând astfel un avantaj de 5 puncte pe tabelă (16-11).

Clujenii și-au confirmat până la final dominația din repriza secundă, fructificând o nouă lovitură de pedeapsă pentru ca mai apoi să reușească un nou eseu, transformat și acesta. Cu un avantaj liniștitor pe tabelă (26-11), gazdele au cedat în apărare în ultimele minute ale jocului, Buzăul reușind un eseu.

„U” Cluj s-a impus, astfel, cu 26-16, însă acest rezultat nu modifică situația în clasamentul SuperLigii. Ardelenii rămân pe locul 7 (11 puncte), în timp ce Gloria Buzău staționează pe 5 (15 puncte), cu șanse minime la calificarea în play-off.

– Material realizat de Cristian Cozmaciuc

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts