“U” Cluj câștigă și returul barajului și se pregătește pentru liga a III-a

Sport

Universitatea Cluj a câştigat sâmbătă cu 6-0 meciul cu FC Lăpuşul Târgu Lăpuş în returul barajului pentru promovarea în liga a III-a.

Clujenii au început meciul cu un avantaj de 8 goluri, după victoria categorică de pe Cluj Arena din turul barajului. Chiar si aşa, “alb negrii” nu s-au relaxat şi au început în forţă meciul meciul de la Târgu Lăpuş. Primul gol a fot marcat în minutul 14 prin golgheterul Brian Lemac, care a deschis scorul cu o lovitură de cap. În minutul 35, atacantul maramureşenilor, Grigore Costenar, îşi lasă echipa în 10 oameni, după ce a văzut direct cartonaşul roşu în urma injuriilor aduse arbitrului partidei. Ardelenii nu au profitat, iar scorul a rămas neschimbat până la pauză.

Elevii lui Marius Popescu au început foarte bine a doua repriză şi şi-au dublat avantajul în minutul 51 prin Rareş Hîmpea. Veteranul Gabi Giurgiu îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor în minutul 58, după care Dorin Goga iese la rampă şi reuşeste o “dublă” prin golurile marcate în minutele 64 si 89. Fundaşul dreapta Tinuţ Budăcan închide tabela şi stabileşte scorul final,  6-0, în minutele de prelungiri. Astfel, cu scorul general de 14-0, clujenii îşi asigură locul în liga a III-a.

Pe lângă “U”, alte 3 echipe de tradiţie reînfiinţate vara trecută promovează în liga a III-a şi fac un prim pas important spre revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc. Este vorba despre Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi şi Farul Constanţa.

Gabriel Jurca/Sursă foto: cjsport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts