U-BT – SCMU Craiova 89-82: Ardelenii își iau rămas bun printr-o victorie de la Rasic și sunt la o victorie de medaliile de bronz

Sport

Debut victorios în finala mică pentru U-BT Cluj-Napoca în fața vizitatoarei SCM U Craiova. Clujenii s-au impus cu 89-82 (26-13, 24-27, 15-13, 24-29) în ultimul meci din cariera sârbului Aleksandar Rasic.

Aflată în fața ultimului meci pe teren propriu și primul de la demisia lui Mihai Silvășan, primul 5 al Clujului a suferit unele modificări, începându-se cu formula Alhaji Mohammed-Nandor Kuti-Kyndall Dykes-Andrei Calnicenco-Tony Easley. Oltenii au replicat prin Igor Mijajlovic-Goran Gajovic-Porter Troupe-Bogdan Popa-Vladislav Koreniuk.

”Studenții” au început perfect meciul, Aleks Rasic fiind principalul marcator al gazdelor, contabilizând 11 puncte în prima repriză, fiind singurul jucător de pe teren care a trecut de 10 puncte după primele două sferturi.

Jocul s-a rupt parțial chiar în primul sfert, când U-BT a reușit un ”run” de 12-0, de la 9-4 la 21-4, apărarea bună fiind principalul motiv al acestei serii reușite.

Chiar dacă la un moment dat gazdele conduceau cu 13 puncte diferență, craiovenii nu au renunțat și s-au apropiat până la două posesii pe tabelă, 39-35, pentru ca la cabine să se intre cu o diferență mai mare, 50-40 pentru U.

Echlibrul a dominat sfertul al treilea, cel în care s-a marcat și cel mai puțin de altfel. Pentru ultimele zece minute, gazdele s-au distanțat din nou, 82-63 fiind cel mai mare scor înregistrat pe durata meciului, Darrin Dorsey fiind cel care a adăugat două puncte în dreptul echipei sale.

Cu un minut înainte de final, Rasic a fost înlocuit pentru ultima dată, în uralele publicului prezent la BT Arena, locul acestuia fiind luat de proaspătul campion la juniori Toma Lungoci.

S-a terminat 89-82 pentru ”studenți”, care au o ultimă deplasare, la Craiova, unde pot câștiga medaliile de bronz.

Darrind Dorsey a fost cel mai bun marcator al echipei U-BT, cu 14 puncte, fiind urmat de Alhaji Mohammed și Nana Foulland, ambii cu 13, respectiv Aleksandar Rasic cu 11 puncte și un procentaj de 60% de la distanță. De partea cealaltă, Goran Gajovic, autor a 16 puncte, a fost principalul marcator al meciului, urmat de Porter Troupe (15) și Vladislav Koreniuk (13).

– Material realizat de Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts