AUDIO | U-BT Cluj-Napoca se impune în duelul ultimelor două campioane din LNBM

Sport

U-BT Cluj-Napoca a câștigat derby-ul rundei din LNMB, contra echipei CSM CSU Oradea, campioana în exercițiu, cu 93-78 (26-19, 21-17, 24-19, 22-23). Prin victoria din BT Arena, clujenii rămân pe locul secund înaintea unui nou derby, cu CSU Sibiu, sâmbătă, tot pe teren propriu.

Duelul de aseară a început sub semnul echilibrului, prima desprindere reușind-o U-BT, la 20-13, după o fază spectaculoasă reușită de Dykes și Washburn, încheiată cu un alley oop.

Până la pauză diferența creștea în favoarea clujenilor (44-26), campionii emițând pretenții doar la nivelul pivoților, unde Zekovic s-a luptat cu multe reușite.

Diferența de peste 10 puncte s-a menținut constant și în partea a doua a meciului, U-BT beneficiind la un moment dat de cinci aruncări libere în urma unui fault asupra lui Dykes, urmat de un fault tehnic și de o eliminare la banca orădenilor. S-a terminat 93-78 pentru ”studenți”, care au tranșat duelul ultimelor două campioane.

Kyndall Dykes (20 de puncte, 4 recuperări), Darrin Dorsey (15 puncte, 4/5 aruncări reușite de două puncte) și Aleksandar Rasic (12 puncte, 60% de la distanță) au fost cei mai buni jucători ai gazdelor. De cealaltă parte s-au remarct Dragan Zekovic (23 de puncte, 10 recuperări), Kris Richard (21 de puncte, 6/10 la nivelul aruncărilor) și Marcus Ginyard (10 puncte, 4 recuperări).

La finalul partidei, cei doi tehnicieni au oferit câteva declarații:

 

Kyndall Dykes, jucător U-BT Cluj-Napoca:

 

Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts