U-BT Cluj-Napoca profită de avantajul terenului propriu, conducând Steaua CSM EximBank cu 2-0

Sport

U-BT Cluj-Napoca s-a impus și în a doua partidă contra Stelei CSM EximBank București, din cadrul semifinalelor Ligii Naționale de Baschet Masculin, cu 85-75 (25-23, 15-19, 14-14, 31-19). În urma acestei victorii, clujenii conduc cu 2-0 la ”general”.

Campioana României a început mai bine partida de luni seara, din Sala Polivalentă, conducând cu 17-9 la mijlocul primului sfert, moment în care antrenorul Stelei, Jukka Toijala, a solicitat timp de odihnă.

”Militarii” au revenit pe finalul sfertului, moment din care cele două echipe au mers cap la cap, la pauza mare oaspeții fiind în avantaj 42-40.

Ultimele 20 de minute ale partidei au continuat să fie sub semnul echilibrului, momentul care a decis câștigătoarea fiind cu două minute înainte de final, când U-BT s-a distanțat la șase puncte, 78-72.

Finalul a reprezentat multe treceri pe la linia aruncărilor libere, datorită faulturilor acumulate de ambele echipe, stabilindu-se scorul final de 85-75.

Principalii marcatori ai ardelenilor au fost Zeljko Sakic (18 puncte, 4/4 la aruncările de 3 puncte), Giordan Lee Watson (16 puncte) și Ousmanne Barro (12 puncte, 7 recuperări).

De cealaltă parte, pentru Steaua CSM au ieșit în evidență Randal Alan Falker (21 de puncte), Jermaine Jonte Flowers (14 puncte) și Brandon Taylor (13 puncte, 6/6 la aruncările libere).

Prin această victorie, U-BT Cluj-Napoca se află la un pas de marea finală, având nevoie doar de încă un succes pentru a încheia seria cu Steaua. Următorul meci este vineri, 25 mai, la București.

Câștigătoarea acestei semifinale va întâlni învingătoarea dintre CSU Sibiu și CSM CSU Oradea, serie în care, după două partide, scorul este 1-1.

– Krisztian Bucsi / Sursa fotografiei: u-bt.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts