Meciul Testimonial a lui Andrea Pirlo, marcat de legendele fotbalului

Sport

Andrea Pirlo și-a sărbătorit cariera magnifică cu un meci uluitor, unde s-au adunat legendele fotbalului internaţional. Pentru fanii fotbalului din anii 90, acest meci a fost un vis devenit realitate. Începând cu Filippo Inzaghi, care a reușit să facă un hat-trick, ajungând la Francesco Totti, Clarence Seedorf, Alessandro Nesta, Andriy Shevchenko.

Printre alţii au fost și Christian Vieri, Gennaro Gattuso, Paolo Maldini, Luca Toni şi numeroase alte personaje legendare, inclusiv singurul reprezentant britanic, Frank Lampard, care a jucat cu Pirlo, în timpul lui petrecut în New York.

Meciul testimonial a avut loc pe stadionul San Siro din Italia, echipele au fost denumite: “White Stars” şi “Blue Stars”, iar meciul s-a terminat cu scorul 7-7.

De la “White Stars” au înscris Pato-2 goluri, Vieri, Matri, Inzaghi-3 goluri. La vârsta de 47 de ani, Inzaghi a găsit de trei ori oportunităţi într-un thriller de 14 goluri, demonstrând un nivel de joc înalt. Au asistat: Del Piero, Pirlo, Di Natale, Leonardo, Totti de 2 ori.

De la “Blue Stars” au marcat Shevchenko, Quagliarella, Cafu, Seedorf, Brocchi, Toni. Au asistat: Cassano de 2 ori, Șevcenko, Serginho, Abate.

Andreas Pirlo a jucat pentru ambele părți în meciul său de caritate, eliberând gazonul în minutul 80 și a fost înlocuit de fiului său, Niccolo Pirlo.

715 de meciuri, 116 turnee Italia și 18 trofee mai târziu, Andrea Pirlo a parcurs un drum lung de la debutul Serie A pentru Brescia împotriva lui Reggiana în mai 1996, dar zilele lui de joc s-au terminat.

Într-un interviu acordat lui La Gazzetta dello Sport, Pirlo a recunoscut că “a sosit timpul”:

“La vârsta mea, e de ajuns. Nu este ca şi cum ai putea continua pentru totdeauna până la vârsta de 50 de ani. Voi face altceva.”

“La 38 de ani, este doar dreptul de a oferi tinerilor jucători un drum liber, nu sunt supărat, dar voi da o mână colegilor și antrenorului”.

– Agapi Daniel / Sursa fotografiei: Sportbible.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts