Turda și Dinamo termină la egalitate și vor lupta pentru medalii în acest sezon al Ligii Zimbrilor

UBB Radio

Derby-ul dintre Potaissa Turda și Dinamo București, din etapa a cincea a play-off-ului Ligii Zimbrilor, s-a ridicat la nivelul așteptărilor, cele două echipe prestând un handbal combinativ și cu un ritm de joc alert.

Gazdele au început mai bine partida, fiind în avantaj pe tabelă după patru minute, 5-3, prin golul reușit de Zacaciurin. Bucuria fanilor turdeni nu a durat însă mult, deoarece dinamoviștii au preluat conducerea trei minute mai târziu, 6-7, Gavriloaia fiind cel care a punctat pentru campioni.

Până la pauză, Dinamo s-a aflat în permanență la conducerea jocului, diferența cea mai mare înregistrându-se în minutul 26, la 11-15. Răzvan Gavriloaia, cu 5 reușite, respectiv Ciprian Șandru (4) au fost principalii marcatori după 30 de minute, de la Potaissa remarcându-se Daniel Pop și Răzvan Pavel, cu câte 3 goluri.

Ultimul sfert de oră al meciului s-a jucat pe ”muchie de cuțit”, Turda reușind să egaleze la 24, după care Dinamo s-a desprins din nou pe tabelă, 26-30, cu cinci minute înainte de final. Avea să fie însă ultima reușită a ”dulăilor”, care s-au văzut egalați cu 25 de secunde înainte de finalul partidei. Chiar și așa, scorul final de 30-30 nu a încurcat pe nimeni, bucureștenii urmând să joace din nou în finala campionatului, în vreme ce Turda va lupta pentru medaliile de bronz.

În ultima etapă dinaintea finalelor, Potaissa se deplasează la Focșani, în vreme ce pe Dinamo o așteaptă ”eternul derby” împotriva Stelei.

Potaissa Turda – Dinamo București 30-30 (14-17)

Turda: Fleșer, Szopka, Irimuș – portari; Pavel – 6 goluri, Zacaciurin 6, Pop 4, Cîntec 3, Iancu 3, Talas 3, Thalmaier 2, Pințoiu 1, Laslo 1, Ignat 1. Antrenor: Horațiu Gal

Dinamo: Missaoui, Grigoraș, Saeid – portari; Gavriloaia – 7 goluri, Bannour 6, Descat 5, Șandru 4, Kuduz 3, Szasz 2, Alouini 2, Negru 1. Antrenor: Ștefan Constantin

Material realizat de Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts