Trupa IRIS a fost oaspete în studioul TV al Universității Babeș-Bolyai

Cultură Din oraş

Membrii legendarei trupe IRIS s-au întâlnit, la începutul săptămânii, în studioul UBB TV, cu studenții de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din Cluj-Napoca.

După convulsiile din ultimul an, formula IRIS s-a cristalizat în jurul lui Nelu Dumitrescu, fondatorul și liderul formației, avându-i acum în componență pe Costi Sandu – solist vocal, Alin Moise – chitară, Relu Marin – clape și George Costinescu chitară bas dar și textier.

Într-o atmosferă lipsită de formalități, studenții au discutat cu membrii trupei despre rock-ul românesc de ieri și de azi, despre modul de viață al unui artist și despre felul în care cei de la IRIS văd viitorul lor muzical.

De asemenea, au fost curioși să afle cum au fost începuturile carierei lor, întâmplări interesante, chiar amuzante, plăcute sau mai puțin, dintr-o carieră de 40 de ani.

Nelu Dumitrescu și colegii săi au spus că le place foarte mult ceea ce fac și că nu se văd în altă postură chiar dacă în spatele concertelor reușite stă multă muncă, și destule privațiuni și greutăți.

S-a vorbit și despre proiectele de viitor, concerte, noi compoziții și albumul pe care IRIS urmează să îl imprime în 2018.

Întâlnirea cu studenții jurnaliști a avut loc după concertul susținut, cu o seară înainte, la Târgul de Crăciun de la Florești și înaintea plecării trupei spre Oradea.

– Sorina Noroc / Sursa fotografiilor: Sabrina Rotaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts