„Transilvania Rally” a început la Cluj

Din oraş Sport

Evenimentul așteptat de toți clujenii, și nu numai, „Transilvania Rally”, a început ieri searӑ în Piața Unirii din Cluj-Napoca, debutând cu prezentarea echipelor înscrise în concurs.

Transilvania Rally este la a patra ediție, ediție care se desfӑșoarӑ în acest weekend la Cluj-Napoca, și are ca scop crearea unui eveniment de excepție care va pune accentul pe perioada de glorie a acestui sport, în România,  perioada anilor ‘90.

În total sunt înscrise în concurs 50 de echipe, din țarӑ dar şi de peste hotare, iar traseul parcurs de acestea va fi de 437,8 km. Concursul va avea un numӑr de 10 probe speciale, şi o probӑ de noapte, care este  o premierӑ în cadrul „Transilvania Rally”.

Multe dintre echipele înscrise în acest an la raliu, au mai participat și în anii trecuți, motiv pentru care emoțiile nu își au locul pe expresia concurenților, aceștia fiind obișnuiți cu traseul și cu orașul Cluj: ”Am mai participat.  Acesta este al treilea an în care particip, nu am emoții pentru cӑ m-am obișnuit deja”, a declarat Simone Tempestini, concurent în cadrul competiţiei.

Vineri este ziua dedicatӑ spectacolului, zi menitӑ sӑ încânte publicul și care va cuprinde probe ca “Speciala Fӑget”, a  anilor 90’, dar și Fӑget pe asfalt, pe coborâre. Ziua de sâmbӑtӑ este ziua probelor adevӑrate, probe pe asfalt la Tarnița si Dângӑu.

Evenimentul se va încheia sâmbӑtӑ seara cu festivitatea de premiere a concurenților,  în parcare la Polus Center, unde va alea loc și un concert susținut de trupa Sistem.

__________

Diana Roman

Denisa Pop

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts