Tragedie aviatică în Cluj

Accident

Două persoane au decedat și alte cinci au fost rănite, în urma tragediei aviatice petrecută luni în Cluj, când un avion medical s-a prăbușit la o altitudine de peste 1.500 de metri, conform Mediafax.

00100581_large

Patru dintre cei răniți au fost duși la Unitatea de Primiri Urgențe 1 din Cluj-Napoca, iar unul a fost transportat cu o ambulanț㠃SMURD de Terapie Intensivă Mobilă de la Bihor, conform Mediafax.

Avionul eșuat a fost depistat mai greu din cauza condițiilor meteo, dar și din cauză  că locul în care a aterizat avea semnal foarte slab, acesta neputând fi localizat exact cu GPS-ul.

Copilotul va putea oferi informații, iar în maxim 30 de zile comisia trebuie să prezinte un raport preliminar. Iovan era un pilot cu peste 16.000 de ore de zbor, pe toate tipurile de aeronave,

a declarat pentru Mediafax Aleodor Frâncu, director general ROMATSA.

Procurorii de la Parchetul Curții de Apel din Alba Iulia, dar și de la Parchetul de lângă Judecătoria Compeni urmează să stabilească cauza exactă care a dus la întâmplarea  accidentului.

O echipă de specialişti ai Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a mers la Beliş, locul în care a aterizat forţat avionul medical. În funcție de rezultate, anchetatorii vor stabili cărui Parchet îi va reveni cazul, Parchetului Curţii de Apel Alba sau Parchetului Curţii de Apel Cluj. Aeronava, de tip BN2 plecase luni după-amiază de la Bucureşti spre Oradea, şi avea la bord un echipaj medical.

– Ancuța Bârnă / Sursa fotografiei: http://ziuadecj.realitatea.net/

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts