Scandalul mituirilor din şcoli blochează toate activităţile extraşcolare

Administraţie Social

Scandalul „şpăgilor” din şcoli blochează programele Ministerului Educaţiei. Nu se vor mai face excursii, vizite la teatru sau la muzeu, activități finanțate de părinți.

elevi-in-clasa.-900x600

În urma scandalului iscat înainte de Crăciun cu privire la suma de bani pe care copiii erau obligați să  o plătească pentru cadourile cadrelor didactice, acestea din urmă au anunțat că nu se vor mai atinge de niciun ban.

Ne este frică să mai propunem un anumit tip de activităţi orice presupune efort financiar din partea părintelui,

spune o învățătoare din București, conform a1.ro.

Culmea este că aceste activităţi extraşcolare sunt obligatorii. Sunt date prin Ordin de Ministru. Profesorii chiar primesc calificative la sfârşit de an în funcţie de ce au făcut în afara şcolii cu elevii.

Practic dacă nu ai susţinerea lor să te ajute, trebuie să mergi singur şi atunci o să fie haosul mai mare. Că n-are cine să-i organizeze. Corupţia este acolo sus. Că peştele de la cap se-mpute şi nu de aici. Noi facem tot ce putem ca să funcţioneze acest sistem putred,

spune o mamă pentru a1.ro

Deocamdată elevii vor rămâne doar cu orele de curs, toate activităţile extraşcolare fiind blocate. Mai există o soluție totuși: aceea ca părinții să organizeze toate aceste programe ale Ministerului Educației.

– Larisa Antal și Larisa Bîldea http://www.botosaninecenzurat.ro/

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts