Top 10 cele mai apreciate seriale difuzate de Netflix pe perioda pandemiei

Divertisment UBB Radio

Română este cea de-a 20-a limbă Netflix. Platforma video, care a intrat în România la începutul lui 2016, are acum interfață în limbă română și tot mai multe titluri de filme și seriale traduse sau dublate.

Potrivit sursei citate Netflix, a intrat în industria de producție de conținut media în 2012 și a debutat cu primul serial, Lilyhammer. Și-a extins foarte mult atât producția de film cât și de seriale de televiziune de atunci, oferind conținut Netflix Original prin intermediul bibliotecilor online de filme și televiziune. Campania Americană a lansat o valoare estimată de 126 de seriale originale sau filme în 2016, mai mult decât orice altă rețea sau canal de cablu. În momentul de față constrânși de situația în care ne aflăm la nivel global, tot mai multă lume tinde să vizioneze conținut oferit de compania Americană  Netflix.

În cele din urmă veți regăsi o listă cu cele mai apreciate seriale din această perioadă de pandemie.

1 Peaky Blinders

Peaky Blinders este un serial de televiziune britanic lansat în septembrie 2013 a cărui acțiune are loc în Birmingham, Anglia în perioada de după Primul Război Mondial, în anii 1920. Serialul a fost creat de Steven Knight și produs de Caryn Mandabach Productions, Screen Yorkshire și Tiger Aspect Productions și prezintă faptele comise de familia criminală Shelby.

Cillian Murphy îl interpretează pe Tommy Shelby, liderul bandei, iar Sam Neill pe Chester Campbell este un detectiv chemat de la Belfast, care are sarcina de-a suprima banda. Creatorii seriei au folosit numele de „Peaky Blinders”, o bandă de tineri din secolul al XIX-lea care a activat în oraș.

2 La Casa de Papel

La Casa de papel în română ,,Fabrica de bani” este un serial de televiziune spaniol, genul thriller, creat de Álex Pina pentru postul spaniol de televiziune Antena 3. Serialul este serie limitată și a fost difuzat pe durata unui sezon în 10 părți. A avut premiera pe 2 mai 2017 și s-a încheiat pe 23 noiembrie 2017. A continuat cu partea a 3-a și partea a 4-a, ultimele părți au fost realizate după ce Netflix a cumpărat serialul.

Un om misterios, care se numește El Profesor („Profesorul”), planifică cea mai mare lovitură dată vreodată. Pentru a realiza planul ambițios, recrutează o bandă de opt persoane cu anumite abilități care nu au nimic de pierdut. Scopul este acela de a intra în Monetăria Regală a Spaniei, astfel încât să poată tipări 2,4 miliarde de euro. Pentru a face acest lucru, au nevoie de unsprezece zile de izolare, timp în care vor trebui să se ocupe de șaizeci și șapte de ostatici și de forțele de elită ale Poliției. În partea a 3-a, banda se reunește pentru a salva un membru capturat, de data aceasta ținta fiind Banca Națională a Spaniei.

3 El Dragón: El regreso de un guerrero

El Dragón: Return of a Warrior, tradus în română ,,Dragonul; Întoarcerea Războnicului” este un serial de televiziune în limba engleză pentru crime de crimă creat de Arturo Pérez-Reverte pentru Televisa și Univision. Serialul a avut premiera în Statele Unite la 30 septembrie 2019 pe Univision. Primul sezon a fost disponibil pentru streaming în afara Statelor Unite pe Netflix la 4 octombrie 2019. Îl are pe Sebastián Rulli drept personajul principal. Primul sezon al seriei s-a poziționat în top 10 dintre cele mai vizionate programe de pe Netflix în Mexic.

Serialul se învârte în jurul lui Miguel Garza (Sebastián Rulli), un bărbat care din cauza atractivității sale fizice și a modului misterios de a atrage pe oricine îl cunoaște. El crede că toată lumea se învârte în jurul lui și nimeni nu se poate opune farmecelor sale. Pe lângă faptul că este atractiv, este inteligent și un antreprenor de succes în afaceri. Pentru Miguel, totul pare să-l ducă în vârful lumii, dar fără să știe acest lucru, cel mai rău dușman al său va fi ambiția.

4 Vis a vis

Vis A Vis, care înseamnă „Față în Față”, este un serial de televiziune din seria serialului spaniol produs de Globomedia, inițial pentru rețeaua spaniolă Antena 3 și mai târziu pentru Fox Spain. A avut premiera pe 20 aprilie 2015. Seria începe prin a se concentra pe o tânără care este trimisă la închisoare și apoi continuă să înfățișeze imaginea sistemelor de închisoare și de aplicare a legii. După ce Antena 3 a anulat emisiunea, pe 6 iulie 2017, Fox Spain a anunțat că a ales seria pentru un al treilea sezon, care a avut premiera pe 23 aprilie 2018.Un al patrulea și ultimul sezon a fost lansat în decembrie 2018. După aceasta, a fost lansat în mai multe țări din America Latină, a fost prima serie spaniolă distribuită de Amazon Prime Video în Statele Unite și este, de asemenea, distribuită de Netflix. Emisiunea a fost filmată în Spania.

Macarena Ferreiro este o tânără naivă care se îndrăgostește de șeful ei și, din cauza lui, comite mai multe infracțiuni de manipulare contabilă și deturnare. Este acuzată de patru infracțiuni fiscale și, în consecință, este încarcerată la închisoarea Cruz del Sur, ca măsură de precauție, cu soluție de cauțiune foarte mare. Trebuie să se confrunte cu șocul emoțional pe care îl reprezintă în închisoare, precum și relația complicată dintre deținuți; printre ei Zulema iese în evidență prin cel mai periculos prizonier.

5 Stranger Things

Stranger Things este un serial TV american științifico-fantastic creat de Matt și Ross Duffer și produs de Camp Hero Productions și 21 Laps Entertainment pentru platforma de streaming Netflix. Situat în anii 1980, în orașul fictiv Hawkins din Indiana, acesta se concentrează asupra evenimentelor legate de dispariția misterioasă a unui copil și apariția unei fete fără păr, cu puteri psihice, care a scăpat din laboratorul național Hawkins, un laborator secret. Primul sezon a fost publicat pe Netflix la 15 iulie 2016, cel de-al doilea pe 27 octombrie 2017 și al treilea pe 4 iulie 2019.

La 6 noiembrie 1983, în Hawkins, un oraș mic și liniștit din Indiana, Will Byers, un băiat de 12 ani, membru al unui grup mic de patru prieteni apropiați, a dispărut în circumstanțe misterioase; în același timp, într-un laborator secret din apropierea aceluiași oraș, un cercetător este victima unei creaturi înfricoșătoare. Din același laborator Hawkins, o fetiță ciudată profită de confuzia cauzată de acest accident pentru a scăpa. După ce s-a adăpostit într-un restaurant, urmărită de agenții laboratorului, își continuă fuga, întâlnind prietenii lui Will: Mike, Dustin și Lucas, care se aflau pe urmele prietenului lor. Fata, care se identifică cu numărul unsprezece, tatuat pe brațul ei, numită apoi Eleven de către cei trei băieți, se împrietenește cu ei, în special cu Mike, care acceptă să o ascundă în casa lui

6 Teen Wolf

Teen Wolf, în română „Un vârcolac adolescent” este un serial American de televiziune creat de Jeff Davis pentru MTV. Este baza pe filmul cu același nume din 1985 și îl surprinde pe Tyler Posey ca un adolescent pe nume Scott McCall, care este mușcat de un vârcolac și care trebuie să facă față modului în care acest lucru îi afectează viața sa și a celor apropiați lui, și pe Dylan O’Brien ca „Stiles” Stilinski, cel mai bun prieten al lui Scott. Teen Wolf a avut premiera pe 5 iunie 2011, înainte de Premiile MTV Movie 2011. La 21 iulie 2016, distribuția a anunțat la Comic Con că al șaselea sezon va fi finalul seriei. Finalul seriei a fost difuzat în data de 24 Octombrie.

Serialul se învârte în jurul lui Scott McCall, elev la liceul din orașul Beacon Hills. Viața lui Scott se schimbă drastic când este mușcat de un vârcolac cu o noapte înainte de a începe al doilea an de liceu, devenind unul dintre ei. El trebuie să învețe de acum încolo cum să echilibreze noua sa identitate problematică cu viața de zi cu zi a adolescenței. În primul sezon, Scott și cel mai bun prieten al său, Stiles Stilinski încep să se întâlnească cu alte personaje, cu o conexiune la întâmplările supranaturale din Beacon Hills. Interesul său principal îl reprezintă Allison Argent, colegă de clasă cu Scott, care provine dintr-o familie de vânători de vârcolaci. Cea mai bună prietenă a sa este populara Lydia Martin, care descoperă mai târziu că este o banshee. Scott și Stiles se luptă cu iubitul agresiv al Lydiei, jock-ul local Jackson Whittemore, precum și cu Derek Hale, un vârcolac misterios cu un trecut întunecat. În timp ce spectacolul merge înainte, lui Scott i se alătură noi prieteni precum Malia Tate, un coiot vârcolac, Kira Yukimura, un spirit japonez de vulpi; și Liam Dunbar, un tânăr vârcolac cu probleme de furie.

7 Narcos

Narcos este un serial polițist american, creat și produs de Chris Brancato, Carlo Bernard și Doug Miro. Filmările și acțiunea au loc în Columbia. Sezonul 1, format din 10 episoade, a fost difuzat prima oară pe 28 august 2015, exclusiv pe Netflix și spune povestea magnatului de droguri Pablo Escobar, care a devenit miliardar datorită producției și distribuției de cocaină, dar se concentrează și pe interacțiunile lui Escobar cu alți magnați de droguri, agenți ai DEA (Drug Enforcement Administration), și alte entități opozante. Sezonul trei începe după moartea lui Escobar și continuă în prim plan cu DEA, în timp ce aceștia se luptă împotriva infamului Cartel Cali.

Serialul arată cum Escobar a devenit inițial implicat în comerțul cu cocaină din Columbia. El era vânzător pe piața neagră din Medellín și aducea camioane pline de bunuri ilegale (alcool, țigări și obiecte de uz casnic) în Columbia într-o perioadă când acest lucru era strict interzis, cu ajutorul lui Mateo “Gândacul de bucătărie” Moreno, un exilat chilian și chimist, care i-a propus ideea ca el să producă un drog foarte profitabil, cocaina, iar Escobar să-l distribuie. Ei s-au extins prin construirea de laboratoare adiționale în pădurile tropicale, folosindu-se și de experiența lui Carlos Lehder, după care urmau să transporte în Miami, unde câștiga notorietate printre oamenii bogați și faimoși.

8 Shadowhunters

Shadowhunters cunoscut și sub denumirea de Shadowhunters: The Mortal Instruments, este un serial american de televiziune supranatural dezvoltat de Ed Decter, bazat pe popularul serial de carte The Mortal Instruments, scris de Cassandra Clare. A avut premiera în America de Nord pe Freeform pe 12 ianuarie 2016. În primul rând filmată la Toronto, Ontario, Canada, serialul o urmărește pe Clary Fray (Katherine McNamara), care află la ziua a 18-a de ziua ei că nu este cine crede că este, ci mai degrabă provine dintr-o lungă linie de Shadowhunters, hibrizi de îngeri umani care vânează demoni.

Clary Fray tocmai s-a înscris la Brooklyn Academy of Arts. La cea de-a optsprezecea zi de naștere, află că este Shadowhunter, un om născut cu sânge angelic, care îi protejează pe oameni de demoni și infirmieri necinstiți. În noaptea aceea, mama lui Clary, Jocelyn, este răpită de un grup de Shadowhunters necunoscut numit Cercul. Liderul lor este fostul soț al lui Jocelyn, Valentine Morgenstern, care este și tatăl lui Clary.

9 Elite

            Elite este un serial de televiziune web pentru adolescenți thriller spaniol creat pentru Netflix de Carlos Montero și Darío Madrona. Serialul se află în Las Encinas, o școală secundară de elită fictivă și se învârte în jurul relațiilor dintre trei elevi din clasa muncitoare înscriși la școală printr-o bursă și colegii lor înstăriți.

După ce școala lor se prăbușește, trei prieteni ai clasei muncitoare – Samuel, Nadia și Christian, li se oferă burse la Las Encinas, cea mai exclusivă școală privată din Spania. Bursele sunt sponsorizate de compania de construcții din culpă pentru prăbușirea școlii. La Las Encinas, cei trei sunt inițial respinși de studenții înstăriți. Pe măsură ce anul școlar progresează, viețile lor se împletesc într-o ciocnire de stiluri de viață, resentimente, invidie și atracție sexuală. Printr-o serie de scene flash-forward ale interogatoriilor poliției, publicului este prezentat povești despre relațiile personajelor care duc cumva la uciderea lui Marina.

10 Pretty Little Liars

      Pretty Little Liars este un serial de televiziune thriller american de dramă adolescentă dezvoltat de I. Marlene King și se bazează în mod liber pe seria romană cu același nume scrisă de Sara Shepard. Seria urmărește viața a patru fete de liceu care se destramă după dispariția liderului lor. Un an mai târziu, prietenii sunt reuniți în timp ce încep să primească mesaje de la o figură misterioasă numită „A” care amenință să-și expună secretele cele mai profunde.

Situat în orașul suburban Rosewood, Pennsylvania, serialul urmărește viața a cinci fete de liceu: Spencer Hastings, Alison DiLaurentis, Aria Montgomery, Hanna Marin și Emily Fields, a căror clasică se desprinde după ce liderul grupului, Alison, a dispărut. Un an mai târziu, prietenii rămași sunt reuniți în timp ce încep să primească mesaje de la un ticălos misterios numit „A” și mai târziu de la „AD”, care îi amenință și îi torturează pentru greșelile și minciunile pe care le-au făcut și le-au spus înainte și după moartea lui Alison . La început, ei cred că este ea însăși Alison, dar după ce trupul ei este găsit, fetele își dau seama că este altcineva care își dorește răzbunare.

Sursa: Netflix

Denisa Poliec

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts