Titlu de Doctor Honoris Causa pentru Hans Joachim Breunig

UBB UBB Radio

Profesorul de origine germană Hans Joachim Breunig, a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Babeş-Bolyai, datorită contribuţiilor semnficative în domeniul chimiei organometalice şi suportul ştiinţific şi material.

Ceremonia de decernare a avut loc astăzi, în Aula Magna a Clădiri Centrale. Laudatium a fost susţinut de Academician Preşedintele Academiei Române Ionel Haiduc.

Această distincţie este recompensa a peste 10 ani de colaborare cu mai mulţi tineri chimişti români, absolvenţi ai UBB (Roland Rosler, Mihaela Stanciu, Gabor Balazs, Lucia Balazs, Ioan Ghesner, Mihaela Ghesner, Ciprian Rat), precum şi peste 10 doctoranzi şi masteranzi care au activat în cadrul programelor europene SOCRATE/ERASMUS şi LEONARDO.

Profesorul  Hans Joachim Breunig este unul dintre liderii modiali în cercetarea sintezei şi proprietăţilor compuşilor organometalici cu legatură metal-metal ai stibiului şi bismutului. Acesta a publicat şi peste 200 de articole ştiinţifice în prestigioase reviste internaţionale, capitole de cărţi şi articole de sinteză.

Colaborarea cu profesorul Breuniug, de la Universitatea Bremen, a fost una beneică pentru UBB. Acesta a susţinut cursuri la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică şi a făcut donaţii constând în: sticlărie specifică chimiei, mobilier de laborator, aparat de analiză elementară şi pompă de vid.

__________

Maria Ghere

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts