Marş de informare a clujenilor cu privire la virusul HIV

Eveniment Sport

Un marş public de sensibilizare şi informare a comunitaţii clujene cu privire la HIV/SIDA a avut s-a desfăşurat ,astăzi, pe traseul Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială – Calea Dorobanţilor. La acest eveniment public au participat  aproximativ 100 de persoane  din partea  Asociaţiei Studenţilor de la Asistenţă Socială.

Punctul de întâlnire a fost la Facultatea de Sociologie şi Asistentă Socială din cadrul Universităţii ,,Babeş- Bolyai”, unde s-a format o fundă umană. Manifestanţii au parcurs Calea Dorobanţilor, unde au împărţit trecătorilor pliante informative şi prezervative.

,,Mesajul pe care vrem să-l transmitem este că toţi avem drepturi egale şi facem acest marş an de an, acesta fiind al 3-lea an, pentru că vrem să vedeţi că împreună suntem puternici. Dacă toţi am spune că a avea HIV nu e şi nu trebuie să fie sfârşitul, lumea poate ne-ar percepe mesajul şi poate ceva s-ar schimba”, ne-a declarat Magyarosi Ida Florina director pe Resurse Umane al  Asociaţiei Studenţilor de la Asistenţă Socială.

Campania ,,Viaţa Contează” se va derula în perioada 22-25 noiembrie  şi pe lângă marşul public organizat, se vor realiza şi alte evenimente cum ar fi: seri de film cu mărturii ale persoanelor seropozitive precum şi discuţii pe marginea filmelor alături de Asociaţia Românilor Anti-SIDA (ARAS) Cluj.

[imagebrowser id=105]

_________________

Diana Mărginean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts