Tinerii români vor putea călători gratuit cu trenul în 30 de țări europene

Internaţional

Comisia europeană a stabilit ca în vara aceasta, tinerii care împlinesc 18 ani să primească permise Interrail pentru a călători timp de 30 de zile prin Europa.

Uniunea Europeană a alocat o sumă de 12 milioane de euro pentru furnizarea a 20.000 – 30.000 de permise tinerilor care sunt născuți în anul 2000. Acest proiect va permite călătorilor să circule cu aproape orice tren din Europa. Potrivit conducerii de la Bruxelles, scopul acestui program este acela de “a oferi tinerilor europeni oportunitatea de a explora Europa, dar şi de a se conecta mai bine cu identitatea europeană pentru a înţelege valorile de bază ale Uniunii Europene”.

Proiectul își propune să ofere această șansă cât mai multor tineri, care nu îndeplinesc condițiile necesare pentru a face parte dintr-un alt program-schimb de experiență.

„Este important să le oferim tuturor tinerilor oportunitatea de a-şi lărgi orizonturile prin experimentarea culturii altor state”, a transmis Tibor Navracsics, comisar european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport. „Educaţia nu este doar despre ce învăţăm în sălile de clasă, dar şi despre ce descoperim legat de cultură şi tradiţie”.

În acest program sunt implicate și țări care nu fac parte din programul Interrail: Letonia, Estonia, Lituania, Malta şi Cipru .

Tot ce trebuie să faci pentru a te înscrie în program este să intri pe site-ul Comisiei Europene (http://ec.europa.eu) și să completezi un formular. Cei nominalizați vor putea chiar din vara aceasta să-și urmeze itinerariul de călătorie prin țările europene.

– Gheorghița Boriceanu / Sursa foto: Vice.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts