Tinerii cer democraţie reală FOTO

Din oraş Eveniment

Aproximativ 100 de tineri au protestat mai bine de 2 ore în faţa monumentului Memorandiştilor din centrul Clujului, sub sloganul ,,Democraţie reală acum!”. Dotaţi cu pancarde şi instrumente muzicale, tinerii i-au încurajat pe trecători să îşi spună nemulţumirile, pe care le-au strâns într-o ,,Cutie a indignărilor”, ce va fi înmânată ulterior autorităţilor.

Mişcarea se solidarizează cu evenimentele din Spania, Marea Britanie, Grecia etc şi crede că aceleaşi probleme sunt şi în România. ,,În primul rând, e o mişcare de solidaritate cu ceea ce se întâmplă în Spania, unde protestele au început din faptul că  în rândul tinerilor, şomajul poate să ajungă spre 40 %. Probleme similare sunt şi în spaţiul românesc. Sunt, din păcate, disparităţi foarte mari între o pătură de bogaţi şi foarte mulţi oameni care nu au acces la educaţie publică, nu au acces la joburi decente etc. Există probleme extreme de exploatare a salariaţilor, există probleme extreme legate de faptul că tinerii absolvenţi de facultate sau de liceu sunt prost plătiţi pe piaţa românească. Sunt oameni care vor să trăiască în România, nu să plece în alte ţări ”, a precizat Adrian Dohotaru, unul dintre organizatorii protestului.

Tinerii participanţi la protest au fost atât români, dar şi străini veniţi la studii în România. Aceştia au scandat într-un glas comun, slogane precum: ,,Democraţie reală acum!”, ,,Veniţi cu noi!”, ,,Nu îi mai votaţi!”.

Organizatorii promit un protest de şi mai mare amploare, în data de 19 iunie.

[fgallery id=8 w=600 h=455 t=0 title=”democratie”]

__________

Delia Marinescu

Foto: Călin Creţu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts