Tim Berners-Lee, inventatorul WorldWideWeb-ului, va susține o conferință în România. FSEGA transmite live teleconferința

Cultură Din oraş

12238193_1154707047890578_7895685738772799739_o

Joi, 12 noiembrie, începând cu ora 17.00, inventatorul World Wide Web-ului (WWW), Tim Berners-Lee, va susține, în premieră în țara noastră, o conferință despre motivația care a stat la baza ideii de a crea World Wide Web-ul. Evenimentul face parte din seria ”McCann/Thiess Conferences – A WWVVisionary Lesson”. Teleconferința va fi difuzată la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Tim Berners-Lee este născut la data de 8 iunie 1955 în Londra, a studiat la Universitatea Oxford, a devenit programator și actualmente este directorul World Wide Web Consortium. În anul 1989, Berners-Lee a inventat World Wide Web-ul, iar componentele pe care le-a dezvoltat atunci sunt utilizate și astăzi pentru navigarea pe internet (URL, HTTP, HTML).

Inventatorul WWW va vorbi, în cadrul conferinței, despre pașii pe care i-a urmat în transformarea unei astfel de idei în realitate, despre cum a reușit să transforme societatea și modul de trai al oamenilor din întreaga lume, despre invenția revoluționară pe care a oferit-o epocii moderne, dar și despre motivația personală care l-a dus spre crearea World Wide Web-ului.

De-a lungul timpului, Web-ul a devenit o metodă foarte utilizată și apreciată în cercetările unor oameni de știință din întreaga lume, pentru care fusese, în fapt, creat World Wide Web-ul. Ulterior, acesta a devenit un mijloc propice de a comunica, de a face schimb de informații prin intermediul textului, pozelor, conținutului video sau audio, prin intermediul internetului, indiferent de distanța la care oamenii se află.

După mai bine de 25 de ani de la inventare, Berners-Lee se ocupă, în continuare, de această inovație, motiv pentru care în anul 2009 a înființat Fundația World Wide Web, care are scopul de a maximiza potențialul pozitiv al Web-ului asupra umanității. Acesta este și directorul World Wide Web Consortium în prezent.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: Pagina de Facebook a Universitatății Babeș-Bolyai

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts